Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, June 21, 2011

Ada Katak Di Tempat Anda...?

Refer tajuk...
Ada Katak Di Tempat Anda...?
Den pernah terbaca dalam majalah KOSMIK entah keluaran bila...
Jika terdapat banyak KATAK di tempat anda...
Maka kawasan anda adalah kawasan selamat dari hujan ASID...
Kulit katak yang sensitif tersangat alegik dengan hujan ASID...
Jika di tempat anda berhujan ASID...
Maka katak akan MATI atau...
Depa berhijrah ke kawasan hijo yg lebih selamat bagi depa...
Maka tiada lah katak di tempat anda...

Ini contoh majalah KOSMIK erk...
Sebab den ni SPM pun tak lulus...
Nak dapat ILMU...
Ini je lah bacaan den...

Lupa nak bgtaw...
Jika kawasan ANDA banyak katak...
Anda boleh bercita2 menjadi penternak ULAR yang berjaya...
Sekian...
Ahakz...

18 comments:

Citarasa Rinduan said...

morning adikku jebat

thanks atas sharing, nampaknya jebat lebih tahu ttg sains dari kak ayu..
kak tak pernah beli majalah kosmik tu

thanks atas cdgnn

alexa yussida said...

hehe..penah baca jugak info nih dlu..n sy suka kosmik..dlu berangan nak jd ahli astronomi,bajet suka kaji bintang la kan..duk angkut majalah2 cam gini..skali lari bidang daa ...

-kembali..hihi-

kakcik said...

Kat tempat kakcik sekarang, susah nak jumpa katak - kalau kat kampung memang banyak. :)

khairunnisa ♥ said...

I like katak ^_^ haha. jumpa je katak terus lari. last baca kosmik masa form 5 =__="

schaze zainn said...

geli dan fobia dengan katak..ekeke
dulu waktu kecik2 katak penah masuk dlm baju..euwwwww.. terkejut dan terus jerit2 mcm kene histeria..huargh!

bunga said...

ko ni kadang2 mmg aku xjangka..hahaa..

aku suka kaco budak pompuan kat sekolah aku dulu ngn katak..haha..bila diorang terjerit aku gelak.hahaa

NzA said...

binatang yg plg sy takut kt dunia ni...hu...

setiap ciptaan Allah punya kelebihannya....

Aku Ibu Muda said...

tingat masa kecik2 dulu selalu berperang dgn katak...dia p tido dalam kasut sekolah kitorang adik badik...grrrrr....

Adzriel @ Liza AB said...

alamak...area kita tak banyak katak pun.

HonEyBuNNy said...

eeeeeeeee geli la katak....huwawwa

jebat..jom tangkap katak guna tudung..hahhaha

アヌム ちゃん said...

so far tak pernah lagi jumpa katak dekat sini..heee

アヌム ちゃん said...

tp isk kalau ikut info atas ni bhaye pulak takde katak kan..isk2

gadisBunga said...

patut la aku besfren benar dgn katak ni. huhu~

siti murni said...

Dulu kat toilet opis ni selalu terserempak katak..maklum le masa tu hutan lagi..sekarang da maju..sekor katak pun tak penah jumpa....

aku harap dapat bertemu 'putera katak'...*wink2...

chiLleD...!! said...

kt umah sya bnyak jer katak..katak kecik, katak besar, katak hijau, katak hitam..mcam2 lah..hihi

MIMIE AIZA said...

waaahhh kene carik katak nih.. hahaa

zati embong said...

huhuhu,info yg 1st rasa selamat da,tp 2nd info rasa better xpyh ada katak pun xpe.huhu

Teenager Housemaid said...

errr...katak?
kat cni takde katak..
lipas adela..haha

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin