Kawan - Kawan jeBateja

Friday, June 3, 2011

Pak Supir...

Malam tadi koje malam...
Berpinar bijik mata melihat mentari pagi tadi...
Tetiba bebudak stor mintak tolong jemput BOS den kat rumah...
Sebab depa sudah guna keta BOS den...
So bos den nak gi keja dah tak leh...
Jadi den ambil ini keta Syarikat...
Bawak dgn cara berhemah...
Kat kona layan 180km/j...
Ahakz...tipu...

Sampai kat rumah bos di seksyen 7, Bandar Baru Bangi...
Tenguk bos tak siap lagik...
Aikkk...
Sudah macam supir ( driver ) plak den ni...
Kena tunggu BOS plak...
BOS kata dia cuti hari ni...
Tapi kena gak datang keja...
Ooooo....
Susahnya jadi BOS...
Cuti pun kena datang keja...
TAPI susah jugak jadi SUPIR...
Mata ngantuk2 pun gi ambil BOS...
Ahakz...

Sampai rumah siapkan 3 caramel jagung...
Ada bos kat tempat keja tempah...
Pasal masak - memasak ni...
Mata den tak berpinar plak...
Malah bersinar2...
Ahakz...
Duit masyuk lah kata kan...
Ahakz....ahakz...
Supir ini mata duitan rupanya...ahakz...


24 comments:

butterfly said...

hishhhh!!

puding karamel lagikk!


feveret tuh...anto lah kt sini sikit...

wahida said...

ko mmg materialistik!!

zati embong said...

hahaha.ni buat caramel ni time kerja eh?haha

siti murni said...

pak supir yang pandai memasak pelbagai jenis puding...hehe..caya lah! :D
bila nak merasa air tangan jebat nih...

Liza @ Adzriel AB said...

8 minit je nak ke sana.. he..he..

アヌム ちゃん said...

amboih caramel jagung..tergugat dietku..huhu

maya amir said...

alaaa..mencik laa..dtg sini tgk puding..dahlaa puding kesukaan den... uwaaa.. terliur nih.. ;)

alinac lover said...

brapa ek charge satu bekas tu>

Amirah Adnan said...

pak supir... sile dtg amik sy nak pegi spitel neh! muahaha

jeBateja said...

BUTTERFLY - hantau mana tu...? nak hantau lah ni...ahakz

jeBateja said...

WAHIDA - ishhh...awat habaq kuat2...malu lah cek...ahakz

jeBateja said...

ZATI - wehhh...masa balik keja laaa...adehhhh

jeBateja said...

KAK LIZA - ahakz....mana taw 8 minit....jem oooo

jeBateja said...

SITI MURNI - hanya puding jer kan...ahakz...tak terer mana pun....ahakz

jeBateja said...

GADIS JAPAN - ahakz,,tak yah diet laa...moh kita makan

jeBateja said...

MAYA - jom le makan sama....jom le...jom le.....ahakz

jeBateja said...

ALINAC - RM20...sebekas...

jeBateja said...

AMIRAH - ok...sat lagik sampai....ahakz

HonEyBuNNy said...

mata duitan itu pasti sebab nak beli tudung banyak2..hehe

jeBateja said...

HONEY - ahakz....bukan lah....nak beli tokeh tudung tu....ahakz...

Fida Husain said...

haish. macam sedap je. resipi ada kat youtube tak pak jebat? nak buat untuk besday anak buah minggu depan... igt nak buat caramel

jeBateja said...

ada,,,tapi dah kena block....ahakz...rasanya kat metacafe ada kot....ahakz

cik bahulu oren said...

da boleh tukar keje jd supir..:P

jeBateja said...

cisss...hampeh ko bahulu....den mana leh jadi supir...menteri leh aaa

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin