Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, June 24, 2009

Ada Kerja...Ada UPAH..????

Kalau kita nak UPAH or GAJI..kita kena kerja..kalau kita tak kerja..kita tak dapat semua tu...emmm...pendek kata..ADA KERJA ADA GAJI...

Apakah nama benda alah ni..kalau aku bgtaw pun korang tak taw kot...cakap je lah..ini part cap hub..selalu ada kat roda or tayar kereta...so malam tadi ada orang minta tolong check ini barang..part ni kilang aku tak buat tapi sebab aku ni terer ( perasan lah ko jebat....) aku tolong lah check..terus terang aku tak biasa pegang part ni..DRAWING nyer ringkas je...tak mencabar minda langsung....lupa plak..aku check benda alah ni dgn CMM ( CORDINATE MEASURING MACHINE ) ..aku perlu drawing untuk rujukan buat program part ni.

Dan sebagai UPAHNYER...jeng...jeng...dapatlah satu TIN MINUMAN..ahakz...aku tak ANGGAP upah pun..aku anggap sebagai PENGHARGAAN kerana menolong orang YANG memerlukan...lagi pun aku dapat ILMU...lagi tinggi NILAI nyer ( err..agaknyer le...)..so KESIMPULAN nyer...tak semestinyer...setiap KERJA kita perlukan UPAH or GAJI...kekadang apa yg kita dapat sebaliknyer lebih BERHARGA....

No comments:

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin