Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, October 4, 2009

Satu Permintaan...

Ada seorang customer dari Sungai Besi...dia tempah 2 kek gula hangus dan 1 kek pelangi dari wife. Dia buat satu permintaan jugak...dia nak tempah puding Triorasa yang tak pernah sekali pun aku JUAL. Puding tu kalau xplore dalam blog wife or aku pun sekadar nak tunjukkan hobi je. Oleh kerana ia beria - ia dan mintak aku hantau ke Sungai Besi dan dia bayar kos penghantaran. Aku seram sejuk membuatnyer sebab puding ni 3 kali aku buat...2 kali ok...1 kali gagal. Sebagai jalan selamat, aku buat 2 puding Trio ni...satu aku buat sehari awal untuk aku makan dan tenguk KUALITI dan INVESTIGATE jika ada kekurangan. Satu lagik aku buat 5 jam sebelum tarikh penghantaran...yang last ni kalau aku gagal...abis lah aku....dan KEPUTUSAN nyer.....


Ini puding Triorasa yang aku buat...sehari awal...mantap dan cantik...( puji dirik sendirik )

Puding selepas dibelah n potong...tidak terlerai...

Ini pulak untuk Customer di Sungai Besi...5 jam sebelum penghantaran.


Hah ini selepas potong...ada ke customer tu ajak aku makan2 dulu sebelum balik...aku punyer lah seram sejuk masa dia potong....ahakz...hasilnyer...pehhh...comelnyerr.....tetamu lain pun puji tu....kembang montot den yang solid ni....ahakz...



8 comments:

Adjla Hafizin said...

so cute..
kagum gle.

jeBateja said...

Sila-sila...ambil lah sepotong dua....
kalau nak try buat...nanti org videokan....wokayz..?

anniecute said...

Jebateja, cubolah anta kek rmh akak satu, sebagai salam perkenalan...akak kan kak long awak kek SMVJ

jeBateja said...

Wahhh kak...boleh bangat...tapi masa kapan ketemu ya...bz bangat gitu....nanti ya...bila kesenangan...ya bu...

anniecute said...

Bila2 bleh, org sume busy, akk je yg tak busy..

jeBateja said...

Akak kan MENTERI...tak bz gak ke...????

anniecute said...

Selalunya menteri tak sibuk de, yg sibuk ni org biasa je....menyibuk kan diri

jeBateja said...

Wakakakakaka...setuju...setuju...leh tgk kat Bagan Pinang...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin