Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, October 14, 2009

Si Cicak Yang Cedera...



Kucing aku...si Cicak mengalami kecederaan di kaki...tak taw sama ada di langgar oleh aku ketika pergi kerja malam tadi atau bergaduh dengan kucing lain. Al kisah malam tadi ketika aku keluar dari rumah....Cicak ada bawah kereta masa aku bergerak je....Cicak dah tak bergerak bawah kereta aku...err...aku gelek ke kaki dia...tapi sebelum tu...si Cicak kucing jantan yang HENSEM...ada bergaduh dengan kucing lain...yang BEGA bangat....

Melihat pada kaki cicak macam kena gelek oleh tuan dia je...sebab bengkak...warna hitam tu...wife aku letak minyak gamat...setakat petang tadi...badan cicak mula panas...


Cicak..aku bela dari kecil...aku ambil kat kilang bila ibu nyer buat tak kisah kat dia...Ibu cicak sangat popular kat kilang aku sebab kaki ibunyer kudung sebelah di gelar si KUDUNG ( ibu cicak dah mati....sakit tua ) sedari kecil cicak memang tak suka makanan kucing ala ala whiskas.


Cicak tak suka tido sorang...selalu tido dalam bilik atas sofa berteman kan rakan dia si Beruang...now...tenguk Cicak terbaring lesu ni...sedih plak...alahai Cicak...aku langgar ko ke semalam....????

9 comments:

anniecute said...

Li, tgk apo dio buek kek cicak Li..kojam ! memang kojam

jeBateja said...

Uhukz...apo lak kejam...lom tentu den langgar...or gelek...

anniecute said...

Firasat akak kuek mengatokan awak langgar dio..kesian tengok eh

jeBateja said...

uhukz...mano ado kak...nanti lah bawak spital...kasi xray kaki dulu...

rusli_zairin said...

dah kucing tu duk bwh keto napo tak dihalau dulu.. kesian kek kucing tu.. dulu omak eh posan kek kau jg anak eh elok-elok,jgn ikut jojak omak eh yg tempang.. skrg dh mcm omak eh..dh x macho laie..yo la, mano tak tumpah eh kuah klu tak ke nasi.

anniecute said...

klu lah cicak tu dapek cakap, mesti dio cakap cmni kan, " SEE YOU IN COURT"..

jeBateja said...

Wakakakakakakaka...den dah buek sehabis baik dah...semalam dah ambil ubat kat klinik...ari ni dah leh jalan sket tapi bengkaknyer still ada...MAKAN...Ya Allah...4 ekor ikan rebus sekali hadap...lapau benar gamaknyer...

mAr@ZiEy said...

Oooo..patut pun takde kucing kat kantin..

Baugs2..dulu time Kak Mas ade..dia mmg tak nak turun kantin sebab ade kucing tu la..tp skg..kucing tu takde..Kak Mas pun takde gak..huhuhu

jeBateja said...

Err..sape kak mas tu..?? Hensem tak dia...?? Ahakz...kita ambil je kucing...yang lain2 tak taw arrr...sebenarnyer tak minat kucing tapi bila dah bela....sayang pulak....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin