Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, October 31, 2009

Awal Lagik Dia...

Ot sabtu...ingatkan aku awal...si Rusli Ben 10 ni lagik awal.....pehhhh...tak keja pun dtg kilang awal....sah betul Rusli ni pekerja cermerlang....nak kenal Rusli....Usha BLOG dia ni...KLIK SINI

Friday, October 30, 2009

Sila Bawak Jari...

Ahakz...nampak gaya hari2 kena bawak jari lepas ni...sistem punch card kat kilang aku...sulah up grade ooooo...aiyaaaa

Kerja - kerja pemasangan sedang dijalan kan....pehhh.....canggih oooooooo

Ebay...

Alang alang ada internet kat rumah...al maka adalah berbaloi aku berbisnes...selain bisnes wife di GulaHangus...now aku tengah study EBAY plak...ahakz...macam best je buat ebay ni...nak try gak lah...

Baru - baru ni dah bagi dah sekotak rokok DunHoll kat my sifu....err..sebagai pembuka bicara lah tu...ahakz....


OPPPSSSS....INI POST KE 500 Laaaaa.....ahakz

Makan - Makan...


Pehhhh...dah jumaat rupanyer. Dah 5 hari jugak aku ditukarkan ke Shift A...sebelum ni...selama 16 tahun aku kat Shift B...al maklum kalau kita sudah tidak di sukai maka sewenang2 lah kita kena tukar...ahakz...nasib badan. Cuma aku tak puas hati sebab aku diburuk2 kan di belakang...keja tak siap lah...n macam2 lagik...dan pelik lagik...orang yang burukkan aku tu...keja dia...aku lah yg siapkan ketika keja dia terbangkalai...adehhh...tak paham aku...sampai kena gelar KAMBING HITAM lah aku ni ketika aku nolong dia...dulu pun aku nolong dia sebab aku takut nama dia dan deparment aku busuk...tapi aku plak yang DIBUSUKKAN di belakang...aku harap sangat...TUHAN bagi aku peluang...satu Hari nanti...aku plak mendajalkan dia...seperti mana dia buat aku...itu harapan aku....tapi kalau Tuhan sayang...dia tak bg kot peluang tu...ahakz...

Shift A sambut kedatangan aku dengan meng ORDER kek gula hangus kat aku...ahakz...sempat plak aku membisnes kan diri...Kek Gula Hangus ni depa beli share2 duit....ahakz...tapi ada gak depa pow aku....depa suruh aku buat puding....adehhhh....kena jugak rupanyer...tapi no hal laaa...


Ini puding yang aku buat untuk open table...nama puding ni...puding jagung...ia dibuat mengunakan susu cair, jagung tin, kastard, air dan agar2. Feedback yg aku terima...alhamdulillah...positif...ahakz

Monday, October 26, 2009

Tempahan...

Puding trifle ni...ada orang tempah....ahakz...ketinggian 7 lapis dan harganyer...rm35.00 satu bekas ni....berminat..??

Ini ialah puding triffle yang dah di belah...saja buat lebih untuk xplore...enak dimakan dengan yogurt....jebat suka perasa strawberry...pehhhh

Free Duty...


Hah...ini rokok Free Duty...tak le free tapi murah lah sket kalau beli kat luar...ahakz....mana2 kawan keluar negara...depa balik...tumpang le sekaki...uhukz

Made In Japan...



Rokok Made In Japan yang dibeli oleh seorang Supervisor yang baru pulang dari Jepun. Nak harap aku pergi...selagi ada tukang DAJAL kan aku kat kilang aku tu...emmm...tak merasa lah aku....ahakz

Sunday, October 25, 2009

Cicak dan Mak We Barunyer...


Balik keja tadi...terpandang cicak dan mak we baru nyer....peehhh...bukan main lagik...masa sakit kaki dulu...nak makan ubat pun bersuap...sejak dah baik ni...pegi dating tak ajak pun...tup tup dah melepak kat rumah kosong....apa ko bikin tu cicak....aku report chi chi...ko main kayu tiga....ahakz

Tolong arrr...

Ada sesape yang leh tolong tulis kan data...ader sesape yang leh tolong buatkan data untuk aku...uhukz...lupo plak...aku mana leh harap kan sape2 dah...ahakz....

Menara Tin...



Budak2 tempat aku...kreatif buat menara tin...ahakz....menara ni tak kan tahan lama sebab tin2 aluminium ni akan cepat di ambil orang...iaitu mereka yang mengumpul tin untuk di jual...emm..sekila berapa hinggit aku tak taw plak...

Masuk Lewat ooo...

Overtime Ahad...masuk lewat...pukul 10am baru masuk...siap nyer dah awal...wife plak kata tak sihat...terpaksa gi cari ubat pepagi buta..al maklum..tak de klinik yang bukak kat tempat aku pada waktu pagi...so belikan Panadol....lama sket baru ok...
Ingatkan tak maw datang langsung...tapi memandangkan ada part dari Japan nak kena usha...aku plak nak kena Training line baru....terpaksa gak datang...

Part baru dari Japan...sempat check 2 pcs je...lepas tu banyak plak keja2 sampingan lain kena buat...adehhhhh...begini le nasib orang terbuang ni...buat keja pun orang akan mengata belakang keja tak siap lah...apa lah....yang mengata tu pun tak sedar diri....

Rumah Dah Siap Drill Berbunyi...

Hah...ini lah di katakan...Kilang dah siap...Drill berbunyi....ahakz...si Mawi ni...keja dia tak habis2. Tah apa apa tah....tenguk sahaja dalam gambo ni...alatan dari sekecil - kecil paku...sehingga le sebesar2 ForkLift....pehhh....forklift ni apa guna Mawi..??...Nak kasi BOS nampak ke...aiyaaaa

Macam nak Pilihanraya....sana sini POSTER n BANNER....err...Mawi..ada keja kosong pasang POSTER tak...?? Kalau ader kasi taw arrr....

Saturday, October 24, 2009

Sifu Pening...

Hari sabtu ni...terpaksa le belaja Drawing...pehhh...pening tul dengan part baru seko ni...macam kapal angkasa UFO....berterabur je tenguk drawing nyer....

My Sifu untuk projek ni...Imran...dia pun pening....ahakz...terpaksa plak tanya wa balik...aiyaaa....last2 setelah dia pun pening...cuba ko tanya RAHMAN ( ketua projek )...suruh dia jelas kan...pulakkkk......

Beg Jebon...

Pehhh...macam Jebon 007.2 plak tenguk beg ni....dalam beg ni banyak alatan2 yang best...kalau nak buat pegi pecah rumah pun buleh yo...

Hah...ini le perkakasannyer...leh buat gi pecah ghumah orang ni...ahakz...tapi kalau bawak beg ni sekali...silap ari bulan...yang tukang bawak beg plak kena rompak...apa tak nyer....nilai isi kandungan melebihi rm2k...

Lapisan beg paling bawah...untuk check alat2 elektrik n elektronik....canggih...canggih

Budak Inggung...

Budak ni..malam kang nak pegi Japan...sibuk lagik datang keja di pagi sabtu ni...ingat ada bos ke nak bodek2...ahakz...dia bukan nak bodek tapi...keja dia tak siapkan lagik...so dia siapkan...orang yang menjadi harapan bos memang macam tu lah...bawa kemana mana pun leh hidup...selamat pegi n selamat kembali wahai SHAHROL....

Sarapan ni je...

Ini aje sarapannyer....Lontong dan Holick ais...boleh lah tahan sampai kul 12.00pm...time overtime ni kena le makan...kalau tak...tak leh buat keja oooo...maw pengsan rasanyer...

Aku dan Pasar...

Morning2..poei nilai 3...pehhh...ngak ada orang...sunyi jerk rasanyer...tapi time2 cuti ni...sabtu ahad...sat lagik ramai le orang...siap jem lagik...

Gi pasar borong nilai 3...beli ikan dan ikan dan ikan....yang dalam gambo...ikan untuk Cicak. Kucing aku tu memang kampung betul laaa....bagi Whiskas tak maw...nak jugak ikan rebus...apa daaa....

Banyak tul ikan kat pasar...ingat kan nak borong je semua...poket plak tak izin kan...ahakz

Selepas beli ikan...kena le beli sayur sayuran....sayur pun murah kat sini...tapi tak lalu le nak beli banyak2...sebab peti ais kecik..kang layu mcm tu je gamaknyer....ahakz

Monday, October 19, 2009

Tak Paham...

TAK PAHAM oooo....ini part model baru aaa....aiyaaa...wa masih terkial kial mahu paham itu drawing...aiyaaa...itu aaa...orang yang sepatut training sama wa aaa....sula lepas ke JAPAN oooo....aiyaaa....sape maw ajar ini part oooooo...aiyaaaaaa

Made In Indonesia...

Rokok DANHOLL ni di beri oleh seorang exec. Beliau membelinyer di Indonesia ketika melawat negara tersebut atas urusan kerja. Kotak nyer ngak ada gambar2 yang seram ya pak...

SAMA tapi TAK SERUPA...Amaran nyer sama dengan MALAYSIA...cuma caya penggunaan ayatnyer...tidak sama...sama sekali....uhukz...

Harganya....Rp11600....lebih kurang Rm4.00 rasanyer....err...rasanyer laaa...murah tu....leh kirim kat kawan2 ni...ahakz

Orang Terpenting Syarikat...

Tiga orang terpenting Syarikat yang kan dihantar keluar negara...Padat, Shahrol dan NAzir. Misi mereka...belaja cara-cara menanam UBI GAJAH secara komersial....pehhhh...bangga nyer...

Sunday, October 18, 2009

Jamuan Raya...

Jamuan raya di Seksyen 15, Bandar Baru Bangi anjuran Dewan Undangan Negeri kawasan Bangi. Ramai yang hadir...pehhhh

Khemah penuh dengan makanan dan....dah tentunyer orang yang terdiri pelbagai kaum....

Khemah tempat makan dah penuh...so....den makan kat luar je lah....lagik pun den pakai baju keja....maleh campur dengan orang pakai baju lawa2

Penebar roti canai ni...orang melayu...tapi dia leh cakap cina....ahakz....err..si jebat leh cakap Myanmar...ahakz

Abg Budin ( kiri ) dan Muhim...makan dengan penuh perasaan di tengah panas...khemah penuh...so korang yg berlagak bujang...makan luar je lahhh.....


Aikkkk....tadi kat luar...ni kat tengah2 khemah plak....sah...Raja Makan tul depa ni....tak ingat orang belakang langsung.....errr....ada bawak beg plastik tak...?...Nak tapau....

Kereta Terbakar...

Mak oiiii..kayo tul si jebat...main bakar2 je keto ni....keto Formula 1 tak suko terus bakar jo....

Tak mampu beli tayar belakang...so dari simpan....bakar jo laaa.....tapi keto ni kalau bawak atas jalan kalah keto singapore yang Ruslyzz ben10 dok sebut2 dalam blog dio tu...

Api marak...tak berani den nak dekat ambil gambo...mcm nak cair kamera den di buat nyer...pehhh....baru api dunia ni....bila lah den nak insaf ni....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin