Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, May 26, 2010

Latihan Industri...

POST ni sebenarnya untuk si MARDIHAH ( klik utk ke blog beliau ), kawan blog yang ada tanya pasal LI ( Latihan Industri ). Di tempat kerja aku ni ada lah 2 3 orang bebudak PRAKTIKAL tapi yang ni je lah yang sempat aku SNAP...itu pun mintak kebenaran TUAN PUNYA BADAN...sebab takut mereka tak selesa...al maklum depa ni RAMAI peminat kat sini...

Gambar pertama ni, namanya panjang tapi panggil NADIA je. Penuntut daripada USM, PENANG dalam jurusan SAINS MATERIAL ( err..betul ke NADIA...? ). Nadia sedang memeriksa KEKERASAN BESI ( sebut nama saintifik kang ada tak paham erkk..).

Gambar ke 2 ni...namanya AIN, nama sebenar tak tahu plak...penuntut dari Politeknik Shah Alam dalam jurusan MEKANIKAL AM ( kan AIN..). Ain masa gambar ni diambil tengah buat report last week....ahakz

Kalau PRAKTIKAL kat sini, DISIPLIN kena jaga...terutama KEDATANGAN...jangan kan DATANG or BALIK kerja...DATANG MEETING or KELUAR MASUK waktu REHAT pun kena JAGA...kalau tak...buruk lah REKOD hang...paling HARU kalau kena tegur...tapi kena FAHAM lah...dah namanya PRAKTIKAL...pandai2 lah PRAKTIKAL kan diri dengan SUASANA kerja.

Elaun..? Tak tahu lah aku boleh cerita atau tidak pasal elaun ni...nanti marah plak HR...tapi rasanya ada...bayar ikut harian...contoh ( contoh je...) sehari RM10...so kalau datang keja 26 hari...dapat lah rm260....

Pasal cara2 meminta buat LI...rasanya...mereka yang mahu MEMOHON...tahu cara2nya...sebab den tak taw...tanya si SUPER RAHMAN...macam susah je prosedurnya...ahakz

4 comments:

madihahzubir said...

caps lock tu scary kot. haha!

HonEyBuNNy said...

hai mardihah..nak beli tudung dgn sy x??hahahha...

jeBateja said...

MADIHAH : SCARY..?...kenapa erk...err..SCARY tu apa makna erk...den ni omputih tak paham laaa...

jeBateja said...

HONEY : aikkk..promote nampak...jangan LUPA ROYALTY...hik..hik

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin