Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, September 2, 2010

Menu Puasa ke 22...


Keja pagi semalam..tarak planning nak masak...kuar je Tol Putra Mahkota..terus parking tepi...gi Pasar Ramadhan sat....

Ramai jugak orang...semua maleh nak masak dah erk.....ahakz....( Pasar Ramadhan Seri Putra, Kajang, Selangor, Malaysia )

Sampai rumah...wife dah Masak Lomak Nenas + Udang....

Ini beli kat Pasar Ramadhan...apa nama tah...semalam ingat....dah makan...tak ingat plak...
5pcs - RM2.00

Ini kuih Tepung Pelita kan...?? Tunjuk je kat Pasar Ramadhan...harga 5pcs - RM2.00

Bubur Pulut Hitam...ini wife buat,,,sesekali belasah pulut...baguih jugak....ahakz

Ini jiran bagi...sampai je rumah dari Pasar Ramadhan jiran bagi salam...terkejut den....

Minuman yang penuh koktel ni...anak buah satu taman bagi....sedap giler siut.....now dok adjust nak mintak resepi....ahakz

10 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

sdp yer...

wahida said...

minuman koktel tu aku tau buat..hehehe...letak fruit koktel, susu cair, gula sikit, tepung kastard 2 sudu,pas tu tambah air sikit, api kecik je..siap masuk peti ais...yyeeeehhh..gud luck jebat!!

Herdoni Wahyono said...

Komplit banget menu buka puasanya. Kalau yang itu namanya di tempat kami adalah Kue Pukis. Kue Pukis adalah kue tradisional yang sering kami jumpai di pasar-pasar tradisional maupun di toko-toko roti. Kue ini mempunyai rasa gurih yang khas, biasanya didalamnya diselipi dengan selai nanas atau rasa lainya sesuai selera. Kue yang biasanya mempunyai dua warna kuning dan coklat. Kami juga suka kue ini termasuk Bubur Ketan Ireng. Happy dan enjoy selalu.

chiLleD...!! said...

dh dpt resepi tu share lh ye..hehe

jeBateja said...

NURHIDAYAH - sedap ke..? mmg sedap bila di waktu tengahari di dalam bulan puasa...ahakz

jeBateja said...

WAHIDA - fulamak...hang ni terer gak erk...musti lah erk...tenguk blog hang pun ada banyak makanan...ahakz

jeBateja said...

HERDONI - wahhh...nama kuih di Indonesia lain benar dengan di Malaysia yaa...kuihnya sama...nama nya lain2 yaa...

jeBateja said...

CHILLED - okay lah...nanti kita kongsi....

~ceRRy beRRy~ said...

eh2...
ada kuih doraemon la!

jeBateja said...

Erkk...kuih doraemon kat Tesco Semenyih ada le....ahakz....ko ni hantu kartun ke..??

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin