Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, September 5, 2010

Menu Puasa ke 26...

Semalam tarak menu berbuka...so hari ni den rajin kaki tangan untuk buat sumtin yg tak pernah aku buat...ahakz...Mini puding Triffle. Swiss Roll dah siap potong letak dalam bekas2 kecil. Swiss Roll tu dah diletak sirap koktel

Lepaih tu cheq letak puding kastard...senang jek buatnya. 1 tin susu cair + 1 tin air + 7 sudu gula + 4 sudu besaq tepung kastard. Masak sampai mendidih semua tu....ahakz...

Lepas dah letak kastard...letak plak buah koktel yang dah tos sirapnya...

Pas tu den letak Jeli...beli kat kedai yg segera jerk...ikut arahan kat kotak. Oleh kerana aku buat banyak tak cukup plak Jeli tu...terpaksa plak bancuh agar2 dengan perasa limau dan hijau...

Dah beku siap untuk bagi jiran...sebab tu aku buat banyak2....mmg niat nak bagi jiran rasa. Tapi aku tak tahu le apa rasanya...sedap ke tidak...tunggu lepas berbuka gamaknya...

Bubur Nasi...jiran bagi.....

Apa pun menu....tanpa Telur Asin...tak ber MAKNA santapan Ku.....ahakz

8 comments:

HonEyBuNNy said...

haippp..jiran cne lupa nak bagi ka??marah neh...haahhhahah

~ceRRy beRRy~ said...

mmg sah esok daku pindah dok sebelah umah kamo!

hari2 dpt makan free! kekekeke..

jeBateja said...

HONEY - aikkkk...hang pun nak marah gak....meh le dtg ambil....cash n carry je ni...ahakz

jeBateja said...

CERRY - moh le pindah sini....ada kosong lagik kat belakang ghumah...kat tempat anak kucing jatuh lobang ari tu....ahakz

HonEyBuNNy said...

cash n carry??aik mana aci...yg jiran2 bg free jek..huuhu....tol cakap ifa tu...komfom sok km pindah...nak dpt makan free...sedap2 weh....komfm raya ne lagi sedapp menunya...xmau tgk la blog neh...coz KOMFOM jeles n TERLIUR...ahhahha

wahida said...

aku pun sama...kalau xde telur masin mmg x selera lah gamaknye...

jeBateja said...

HONEY - aci tak aci....kalau maw free...bawak tudung sedozen dua....kita buat pertukaran barang.....adilll...ahakz

Pelik...apsal den tak terliur erk...ooo...lupa...semua dah ada dalam perut...

jeBateja said...

WAHIDA...udah teman orang kampung...itu jerk yg terima dek tekak...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin