Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, September 30, 2010

Pencuri Kereta...



Gambar2 diatas bukan lah PENCURI kereta sebenar...tetapi KES tertinggal kunci dalam kereta. Macam2 cara depa ni berusaha untuk dapatkan KUNCI kembali. Akhirnya, tuannya kereta dapat bukak bonet belakang dan terus masuk melalui kerusi belakang. Akhirnya dapat kunci tersebut.....taniah SAMRI.....ahakz

Burger Percuma...


Uikkk...kepada yang puasa aku mintak maap....ini burger anak buah aku beli untuk aku bos yang the best....ahakz. Tapi pertama kali le aku dapat burger yang siap kentang plak di sisi nya....emmm...belasah je lah....free kan...?..Apa lagik....ngappppppppppppppppp

Puding Mable vs Jagung...

Puding Mable n Jagung ni bukan lah untuk aku makan...tapi ia di tempah oleh orang Putrajaya. Tempahan ni di buat melalui wife tapi namun yang tukang buatnya aku. Bangga jugak oooo...minat aku dalam pembuatan puding telah mendatangkan hasil. Sabtu dan ahad ni pun aku masih menerima tempahan puding...aku kena buat sehari lebih awal sebab puding lambat nak betul2 beku banding dengan agar2. Emmm....leh kumpul uit Puding beli senapang NERF ni...ahakz

Wednesday, September 29, 2010

Lawatan UMP...




Lawatan daripada Universiti Malaysia Pahang ke tempat kerja aku. Mereka ni kursus Kejuruteraan Pembuatan rasanya...err..lupa plak aku....gambar2 tu masa dalam lab QaQc...segan plak aku...Lab tak berkemas...ahakz....

UFO Petronas...

Suka tul aku tenguk tangki air seperti ni....mcm UFO plak. Gambar ni aku snap di pusat latihan Petronas di Bangi.....sebelum ni aku ada xplore tangki mcm ni gak...tapi kat Pusat Latihan OKU...

Tuesday, September 28, 2010

Tesco di Nilai...

Tesco di Nilai akan di bina?...emmm...den selalu beli kat Tesco...selalu tenguk harga ayam lah....lebih murah dari mana2 kedai...ahakz...Tapak Tesco ni berdekatan dengan Giant Nilai ( seberang jalan jerk...)...2 pasaraya skala besat yang macam berperang ( harga )....ahakz...sebagai penguna...ikhlasnya...aku suka...ahakz...selalulah depa perang harga nanti....aku..?...aku galak kan...sila...sila....

Tesco Semenyih akan jadi kenangan bagi aku kalau Tesco di Nilai mula beroperasi nanti....sebab lebih dekat maaa...ahakz

Monday, September 27, 2010

Mini Nerf...



Ini Koleksi terbaru Pistol Nerf den. Beli pada Sabtu lepas ( 25.9.2010 ). Ia agak kecil dan den panggil dia Mini Nerf...ahakz. Harga dalam RM14.90 beli di Tesco Semenyih.

Brand yang memang GEMPAKZ...

Menggunakan angin yang di pump untuk beroperasi....


Perbezaan antara Nerf Maverick dan Mini Nerf ni...

Sunday, September 26, 2010

Melaka dan GAB Car Wash...

Dalam OTW kuar dari jajahan Melaka melalui Tol Simpang Ampat untuk pulang ke rumah...aku singgah untuk basuh kereta milik Pakwe MIZAH. Mizah ni rakan Blogger...pernah dia xplore tempat ni dalam blog dia untuk jamuan raya....ahakz...tu Mizah...Bijan kan Bijak.....ahakz...

Kereta sedang di basuh bahagian tayar. Aku mintak pekerja kat sini utama kan TAYAR sebab sejak balik kampung wife....lom pernah basuh...tanah dari laluan BALAK dulu...still ada lagik...

Masuk parking VIP 2 untuk proses pengeringan dan vakum...pertama kali aku basuh kereta ada servis cuci cermin dengan satu chemical yang aku tak taw nama nya....

Budak 2 orang ni tak leh duduk diam....gambar kambing luar pagar pun nak suruh ambil....adehhhhh....tapi tak sempat ambil gambar sebab kambing tu larik tak cukup kaki tangan...

Sampai di Kawasan perumahan....Hujan....ahakz....ahakz....ahakz...adehhhhhh

Melaka & Sek Men Seri Pengkalan...

Selepas Makan Cucur Udang di pekan Alor Gajah...ajak wife tenguk Sekolah masa aku tingkatan SATU pada tahun 1987 ( berapa plak umur aku erk...?? ). Aku masuk sekolah ni pada bulan April 1987 selepas pertukaran dari Sekolah Menengah Ketereh, Kota Bharu, Kelantan.

Permandangan di hadapan pintu masuk sekolah. Keta merah tu sibuk jerk....

Laluan ke bangunan sekolah. Dulu jalan kaki berbumbung tarak...

Lencana Sekolah...walaupun tidak sampai setahun bersekolah di sini....aku masih ingat bait pertama lagu sekolah ini....membeda dengan sekolah2 lain yang aku belaja.....tak ingat langsung...ahakz

Pada tahun 1988 aku bertukar sekolah ke Sek Men Felda Palong 4. Now dikenali Sek Men. Perpatih...( kalau tak silap arrr....)

Melaka & Cucur Udang..


Semalam ajak family gi jalan2...tempat pertama den poei ialah kedai Cucur Udang yang terletak di Alor Gajah. Kedainya terletak dihadapan pejabat tanah Alor Gajah. Memang sedap Cucur Udang nya dan mengikut kata adik yang turut serta, dulu sos nya lain...den call Bonda di kampung tanya pasal sos...bonda pun sah kan...sos nya dah lain....yg dolu2 lagik sedap. Uikkk...yg ni pun den dah rasa SODAP...yg dolu2....mcm plak rasanya erk...ahakz

Friday, September 24, 2010

Nerf...


Jeng...jeng....hari ni beli sumtin yang best...beli mainan...ahakz...den beli PISTOL brand NERF. Alaa..yang selalu kuar iklan TV tu...kalau usha kat utube kan...ada beribu video pasal permainan ni....kalau dalam forum plak...siap ada team NERF ni...siap bergaduh-gaduh dengan TEAM PAINT BALL...ahakz....tapi den yg beli yang murah jerk....tapi teringin sgt nak beli VERSI SNIPER....harganya dlm rm159.90....pehhhhhhh.....

Harga pistol...aku beli 2pcs...ahakz....tak kan aku nak main sorang2....

Pelurunya...leh tahan mahalnya...ini peluru tambahan untuk berperang...ada 2 versi peluru...yang ni untuk bebudak...ahakz

Kat kilang...bebudak aku memang suka jugak akan pistol ni...aku suruh depa beli yg SNIPER...pas tu...hadiahkan kat aku....ahakz

Pistol Hamba yg best....teringin nak kalerkan HITAM...kat utube tgk mat saleh main...kaler hitam...depa kaler sendiri guna cat untuk plastik

Pistol ni guna angin....kalau yg mahalnya...pakai bateri...

Jenama yang aku mimpikan selama 3 minggu...pengaruh iklan TV

Sedia untuk membunuh....

Yang ini IDAMAN saya....ada sape2 nak BELI kan....??

Thursday, September 23, 2010

Puding Triffle VS Caramel Jagung...




Minggu ni Den kojo malam...selepas balik kojo malam semalam terus tidur dengan aman di samping BANTAL PELUK ku...pukul 10am wife kejutkan aku...uikkk...baru tido sejam, dah kena kejut...poning kepalo wehhhhh....ghupernya ada orang tempah CARAMEL JAGUNG dan PUDING TRIFFLE...uikkk...caramel jagung jiran den tompah.....puding triffle plak orang Nilai Impian tempah...so selepas MANDI MANDA ...maka start lah keja2 PARTIME aku....ahakz. Pukul 3pm baru siap semuanya....nak sambung tidur dah tak leh....ada plak orang KILANG call...kata ada VISIT dari PROTON....aikkk...semalam tak de plak sape2 INFO ada PROTON nak datang...kalau tak...boleh aku balik awal malam semalam....bila balik awal...boleh aku masuk keja pagi....ishhhh...sian plak yg back up keja aku tu.....


Uniten Bangi...

Sejak habis Ramadhan ni....semakin kerap plak aku masuk Uniten Bangi. Pelik nya tak plak pandai-pandai. Mana plak nak pandai erk....datang hantau kek jerk....ambil duit...blah....Selalu aku hantau ke Kolej Teknologi Maklumat....tak pernah merayau2 kat sini. Gi terus ke kantin jerk....ahakz

Wednesday, September 22, 2010

Pasar Borong Selangor...

Isnin...selepas hantar Kek gula hangus ke Uniten dan Nahrim...den poei lah ke pasar borong selangor yang pastinya berada di Selangor....jarang nak poei pasar borong ni sebab jauh dari ghumah den....ghumah den dekat lagi di pasar borong Nilai 3....tapi boli ikan kek sini memang murah arrr...3 4 jenis ikan beli...tak sampai rm20....ahakz...



Pas tu gi kat tempat jual sayur...pun murah gak.....berjenis2 sayur boli...baru rm6.80....betul2 pasar borong jadik nya.....ahakz...kalau boli kat pasar borong nilai 3...tak plak murah mcm ni. Tapi kalau nak gi sini selalu tak relevan plak dgn tol n minyak keto....alang2 hantau kek tu leh arrr....lagik pun NAHRIM memang dekat Pasar Borong Selangor ni.....leh lah beli stock ikan 2 minggu...ahakz

Keropok Lekor Losong...


Keropok Lekor Losong ( betul kot ejaan nya...)... anak buah aku dari Ganu bawak balik....pehhh...sedap giler....ada rasa ikan...tak macam beli kepok lekor kat Bangi ni....banyak rasa tepung jerk. 3 bungkus dia dok suruh budak kat LAB abiskan....dan dalam masa 7 minit...tinggal pembalut jerk.....ahakz....terima kasih pada SHIMAH....errr...bila nak balik kampung lagik...???

Sunday, September 19, 2010

Gamez...

Permainan ni...kegilaan aku adik beradik...kita orang panggil Dam Kapal Terbang...main ni bukan nak MENANG pun....lebih kepada nak TENDANG orang...memang syok oooooo...

Corak Carik Raya 3

Raya ke 4...wife ajak balik kampung dia...kat Kuala Lipis, Pahang. Perjalanan ambil masa 4.5jam dari Felda Palong - Temerloh - Jerantut - Kuala Lipis...

Jalan di Kerambit, Kuala Lipis...bukit tinggi yg mengerunkan...selepas naik bukit ni ada selekoh...kalau tak berhati2...leh berlanggar secara berdepan dengan kenderaan lain...

Beraya di Rumah nenek wife den....nampak lopak tu....laluan balak tu....sebelum lalu dah pesan pada wife....dia kena basuh keta lepas beraya ni.....emmm....sampai sekarang tak basuh2 pun....

Salah satu mercun yang di tinggalkan untuk aku....terasa besau betul mercun ni....ahakz

Buah untuk Raya...ahakz...berlambak2 kat Kuala Lipis....

Beraya dengan Ipar Duai di Kampung Petola, Kuala Lipis, Pahang...terasa kecik je dengan Honda Stream tu....ahakz

Di hadapan rumah mertua raya ke 5 ( Selasa ). Deretan kereta dari Kelantan yang maw pulang ke Kuala Lumpur. Jalan ni dari Merapoh...tempat kemalangan Bas yang ramai meninggal dunia tu....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin