Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, May 3, 2011

Jebat dan Ikan Siakap...

Seminggu di Singapore...
Anak dan Wife dah rindu masakan Asben or Ayah tersayang...
Hari ni tengahari den masak...
Masak lauk jerk...
Siakap 3 Rasa...

Zoom sket...
Jebat bukan tukang masak...
So sila JANGAN bandingkan dengan Kak Ayu kita dari Citarasa Rinduan tu...
Dia masak sedap...
Dia ada kedai...
Ahakz...
Sape nak cuba resepi ni...
Sila follow video di bawah...
Babai...

36 comments:

KUREKURE COMEL said...

mina dah pernah buat...mmg sedap..hehehe...

HonEyBuNNy said...

fuuuhhh..

memang terliur la....sedapp tu...

zati embong said...

terliur.

kena blik kg suh ma masak ni.hihi

khairunnisa ♥ said...

thanks weyy bagi video tu sekali.. senang nak masak nanti ^_^

che'ila said...

bapak saya tak pandai masak pun...huhu ^__^

NzA said...

fuh!!!!sodap tu...
nk tnya, xletak bwg ek????ke mata sy yg trlepas pndang!!!!!!!!!

Citarasa Rinduan said...

hebat adik kakak ayu nie

jebat., agak2 kalau nak bersara kat kilang.. mai sini mohon kerja kat citarasa rinduan

PS: patutlah tadi kak ayu terbatuk2... adikku y nakal menyebut2,..
heheh

jeBateja said...

MINA - eh...hang dah buat erk...jadi erk...ok..ok.....lain kali hantau kat sifu sket....ahakz

jeBateja said...

HONEY - mana hang taw sedap....hang try lah dulu...kalau mak mertua rasa...pehhhh

jeBateja said...

ZATI - apa..? ma masak....wehhh...den bg video..suruh hang buat sendiri...apsal plak meyusahkan ma...tak baik taw...

jeBateja said...

NISA - ahakz...sila lah cuba try test...ahakz

jeBateja said...

CHE ILA - setiap org ada kelebihan nya beb....ahakz...

jeBateja said...

NZA - tak letak bawang...mata anda mmg tak silap...ahakz....tiada bawang digunakan..

jeBateja said...

KAK AYU - ahakz....nakal ke...? betul lah...tak sehebat org yang masak kat kedai laa....kita masak untuk lepas makan sefamily jerk...ahakz

padlie said...

kat blog ayu pun lauk gak..

terliur sy heheh

Entry terbaru padlie: Sperma yang gagah!!!

nelly said...

nyum2 !!

cik bahulu oren said...

nyum nyum...teliur je tngok..

My Little Diary said...

den sendiri pun terliur ni... ishhh...

Farhan Zulhusmi said...

yaAllah..sedapnya....nak2...
thanz share resipi tu...boleh minta mak masakan...

gadisBunga said...

aku nak cari laki pandai masak gak lah!

eh?

Ati Masrif said...

bagus ni..bapa yg penyayang

sama macam hubby kak ati
rajin masak kalau kita ni
rasa tak ada mood nk masak...

org lelaki ni msk sedap tau..kan :)

jeBateja said...

PADLIE - ala jgn lah terliur...boleh suruh sape2 buat...resepinya sudah ada tu....ahakz

jeBateja said...

NELLY - maw...? Sila2...ambil gambar sahaja...ahakz

jeBateja said...

BAHULU - terliur terliur gak...cover sket....air liur menjejes nanti...ahakz

jeBateja said...

MLD - alamak....ramainya terliur...harus berdosa si jebat tak ngajak...ahakz

jeBateja said...

FArHAN - sila2...mmg suruh buat...pas tu suruh hantau ke kajang sket...ahakz

jeBateja said...

GB - alamak....ramai lelaki yg pandai masak...sila lah mencari...ahakz...den pun ada 3 kekosongan lagik...ahakz....ahakz

jeBateja said...

ATI - ahakz....asben kak ati may be sedap....tapi si jebat ni...mana ada sedapnya.....saja je wife mendera hati dan perasaan.....ahakz

NzA said...

Thanks..mana la tau trlepas pandang...ni nk kena beli ikan siakap..nk buat gak la.......

jeBateja said...

NZA - sila2....jangan tak buat...senang bangat jer tu....ahakz

alexa yussida said...

saya xnak blaja buat tapi nak blaja makan dlu..bole?ahakz(tiru jebat )

yatie's EPISODE said...

nampak sedap. rasa acaneh? cecite wahai anak2 hang jebat. haha

alinac lover said...

hahahha sbar jela..teraa noo ampa masak..ceq kagum! :p

jeBateja said...

ALEXA - mcm pernah jugak ayat tu....kat mana erk...ahakz

jeBateja said...

YATIE - rasanya...sedap ooo....try aaa

jeBateja said...

ALINAC - jgn le kata mcm tu....cheq malu....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin