Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, May 17, 2011

Kerja Di Pagi Wesak...


Den kerja hari ni...
Wesak day...
Tiada bayaran tripple...
Cuma kerja biasa jerk...
Den kan Ikhlas...
Sebenarnya cuti ni dibawa ke hari raya nanti...
Ahakz...
Tapi kan...
Jalan raya tenang jer beb...
Lebuhraya pun sunyi jerk...
Cuaca pun...
Nampak cantik sekali...


Lepas hantar Kek Gula Hangus ke rumah customer wife...
Den terus pecut balik rumah...
Tukar kereta kepada motorsikal...
Tak susah nak tukar...
Kata jerk...
BERTUKARRrRRRR...
Maka bertukar lah iyea...
Ahakz...

Ini kelajuan semasa den ambil gambar atas motor pagi td...
Seperti mana den pernah bgtaw dulu...
Sila jangan tiru...
Dan sila jangan buat dirumah...
Di lebuhraya TAKPE...
Ahakz...

22 comments:

nidus2 said...

Kau kaya Jebat, Wesak day kau kerja...niaga kek gula hangus lepas tu pergi kerja naik moto, lari laju pulak tu.

amalhaj said...

miker memang hebat jeBat.... dan lagi miker nangkap gambor ateh motor?

alexa yussida said...

jgn amalkan cik jebat..ishkishkishk

NzA said...

Kerja????ttp xpelh cz cuti tu diganti masa raya..lg best kalu boleh diganti camtu...

Liza @ Adzriel AB said...

amboiii... kau merempitlah pulak ekkk. patut le sempat balik semula bfast kat umah.

storyfromme said...

sempat lagi amek gambar masa tengah bawak moto.

aniz said...

kalau ada 16 ratus ribu pekerja mcm ni alangkah mewah malaysia....ikhlas tuuu...hehehehe

wahida said...

ah sonoknya time wesak aku tdo jer...hahaha!!

gadisBunga said...

aku tak kisah sgt pasal stunt ko atas hiway tu. aku tak kisah sgt pasal ko keje takde triple pay masa wesak tu.

sebab aku lebih kesahkan kuih gula hangus tu ha....drooling!

KatekateKite said...

ish, bawak moto pon nak snap pic ker?

kite penah gak nak try snap pic meter ms bwk kete, tp gegel derrr! hahahaa..... mungkin kalau 60km/j boleh lah kot! hahaa

NISA KHAIRI said...

hebat betul la jebat ni..masak teror..phewww..masyuk banyak nih pandai masak..weheeee..sian kene koje ari cuti...

maya amir said...

perghh kagum..awak buat kek gula hangus tu?fuh cayalaa.. :))sempat lagik amek gmbo atas motor..hah, yg ni xleh cayalaa..kekeke...

zati embong said...

hahaha.

bertukar!!lawak je.

kilang2 mmg semua x cuti eh wesak?dah mcm sekolah la plak.haha

jeBateja said...

PAK NIDUS - ehh...mana kaya...niaga kecil2 lan jer pak...ahakz...wife nya bisnes...membantu jugak laaa

jeBateja said...

Amal - mana plak teman hebatnya...teman membahyakan dirik jerk...ahakz...

jeBateja said...

ALEXA - dua kalai dah hang nasihat yg sama mcm ni...ahakz

ainnoraini said...

wesak day kite pun kerja jugakkk

selamat mlm....

Amirah Adnan said...

laju nye bawak moto -.-'

jeBateja said...

NZA - tapi mcm tak best aaa...org lain cuti...kita keja...

cik bahulu oren said...

rjin plak keje masa cuti...
hahahaa

alinac lover said...

bgus2~ keje biar ikhlas :)

KUREKURE COMEL said...

betullah kena kerja...tp syok jln tak jem..ciss jem sgt lah dekat cni...
hihihi...


tak laju pun...perlahan sgt tu...hihihi

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin