Kawan - Kawan jeBateja

Friday, February 22, 2013

Calibrate...



Hari ni kita org di QC tempang sebelah kaki...
Salah satu alat instrument kita org di calibrate...
Kami guna peralatan ini NON STOP...


Apa guna nya calibrate ni...?
Alat ( CMM- Cordinate Measuring Machine ) ni kami guna untuk inspection part kami...
Jadi kami kena juga pasti kan alat yg kami guna ni ok dan accurate..
So setahun sekali kena lah calibrate...


Kami tak calibrate sendiri...
Kami upah orang luar...
Tapi depa ada sijil2 yang berkaitan lah...

Apa pun INTIPATI nya ialah...
Satu soalan di hari JUMAAT ni...

Kita ni sendiri KENA calibrate tak...?
Ahakz...

8 comments:

Syazana Zainn said...

org korang sendiri tak leh buat ke?

eh dari dulu aku nak tanya, dlm production korang bole amek gambar ke?


kat kilang lama aku -- finisar tu tak bleh bawak suke2 ni. hewhew

diana said...

kilang ni buat apa sebenonye??:p

Dinas Aldi said...

Kena. Kita pun kena calibrate. Mesti.

CintaZulaikha said...

sokmo berjalan jek mesin tuh, nak jugak merasa calibrate..huhu

Munnafendy said...

eh.apa lagi selebret la dh menatang tu rosak! hahaha

Amanda Suria said...

sendiri mau ingat la..perlu ke tak..hahahahahahahah

Daddy Ziyyad said...

Hari2 kita kena calibrate ...:P

So, ekau semuo seronok la hari ni goyang kaki...hahaha

Amin A. R said...

Utk tingkatkan prestasi harus calibrate....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin