Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, February 12, 2013

Kahwin...



Sabtu & Ahad den poei majlis nikah di Banting...
Sepupu den kahwin...
Pertama kali gi rumah mak sedara den ni...
Nasib baik sampai...


Beg2 ni org panggil apa...?
Door gift erk...
Sorry lah...
Bahsa omputih ni...
Den tak mahir...
Ahakz,,,
Banyakkan door giftnya...
Macam nak jejak ke silling rumah...
Bapak sedara den kata...
Semuanya 5500pcs...
Omak aiii...


Yang best masa kenduri ni...
jumpa sedara mara...
Best ooo...


Bapak2 sedara den sebelah omak...
Bertukau2 berita...
Cerita...


Bunga manggar ni den yg lotak...
Mak sedara den kata...
Buat mcm ne sekali pun...
Tolong pacak bunga ni kat dopan rumah...

Lastnya...
1 btg penyapu...
1 btg mop...
Kehilangan batang nya...
Ahakz...

Jebat kalau kenduri kahwin tugas yg paling suka ialah...
Masak air...
Dan...
Basuh pinggan...
Sesuai lah dengan muka yg tak hensem ni...
Ahakz...

11 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

wah byk btoi door gift nyer

CintaZulaikha said...

mak aihhh, 5500..banyak sgt tuuuuuuu...

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah..bungo manggar ekau buat pakai btg mop..takpo la...takdo rotan,akar pun berguno yo...hahaha

Papa Mifz said...

fuh door gift nya nak cocah siling yo...leh masuk guiness of record nih...hehe

MystoryPic said...

yo la Jebat...
masak air ngan basuh pinggan paling senang kot

Warna Warni Kehidupan said...

mak ai.. gila tinggi door gift nye.. mana lah belanja kawin tak ribu riban ce ni.. adeh..

Amanda Suria said...

osah bosa olek eh kenduri tuh..anak sulong ko anak bongsu?

Dewi Indrasta said...

wow meriah sekali

Muhammad Syahmi said...

Time cengginilah nak jumpe sedara.

Time biasa2, memang payahlah nak jumpe, masing2 busy.

Berkenan tengok door gift yg banyak mencecah syiling...

Muhammad Syahmi said...

Time cengginilah nak jumpe sedara.

Time biasa2, memang payahlah nak jumpe, masing2 busy.

Berkenan tengok door gift yg banyak mencecah syiling...

Cinta Misteri said...

kitorg baru lps buat kenduri menyambut menanti. esok baru ada kelapangan up n3 sbb skang masih penat lg. seronok gila sedara mara dtg berkumpul, mula nk buat mjlis kecik2 jer, tup tup masa besar2an plak....huhuhu...syukur dgn rezeki yg ada

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin