Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, March 21, 2013

Bukan Prototype Tetapi Latihan...



Kepada rakan2 FB mungkin dah tgk gambar ni...
Ni saja nak post ke blog plak...
Edisi blog...
 2 hari lepas dapat mesej ni dari customer wife...
Nak puding triffle saiz XL tapi nak lain yg lain...
Selalunya den guna lapisan atas tu koktail or peach...
Tapi customer tu mintak buah laici...
Den mana pernah buat..
So semalam jugak den test buat...
Tapi buat Puding Triffle saiz L shj...



Ini hasilnya...
Target nak tgk antara Puding kastard dan laici tu melekat ke idak....
Alhamdulillah ok cuma kena improve sket lagik...
Yang nampak agak2 coklat tu ialah Mocha Swiss Roll yg dilembabkan dgn sirap laici...
Hari ni mula start Puding Triffle Laici saiz XL seperti di bawah ni...


Harga RM55.00 XL saiz ( termasuk yogurt )
RM35.00 L saiz...

Emm...
Hobi pun leh mendatang kan duit kan...kan...kan....
Ahakz...


33 comments:

Mieza Jhaa K said...

Wauuu kagum kagum.. apakah jebateja ini seorang chef terkemuka?

jeBateja said...

MIEZA - uikkk...mana plak kita seorang pekerja kilang jerk....

My Little Diary said...

bagus hobi ko...duit masuk..hehe
hobi aku lak...duit keluar, tak bagus langsung!!

yan's cottage said...

oklah tu....nampak lain dari yang lain...yan pun suka yang ada laici macam nie...sedap...

Aku Ibu Muda said...

jebat kejam...buat org terliur...huhuhhuuu... oke, nnti nk gugel2 resipi...kikikiii

Ujie said...

Fuh! Membuka selera sungguh.
Bagusnya ada hobi gini..

Saya kunun nak buat, sampai skrg tak terbuat lagi.

Daddy Ziyyad said...

Den doakan bisnes ekau berjayo dgn cemerlangnya..boleh jadi jutawan puding! ;)

Sheila Shafeareen said...

Assalamualaikum he..menjadi tu..cantik pulak mcm bunga dlm taman pink putih...moga bejaya dlm biss.

wahida said...

aku harap ko sukses selalu..

menarik giler aku tgk puding2 ko ni jebat...buat aku terliur jer...

jeBateja said...

MLD - Aisehhh...masuk or keluar..janji kita suka..ok le tu...den ni kebetulan jerk...

jeBateja said...

YAN - kiranya Yan ni hantu laici lah yerk..yerk...ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - waka...waka...mana ada kejam...kita insan yg perihatin taw....

jeBateja said...

UJIE - waka...waka...tak pe...tak pe...slow2...ahakz

jeBateja said...

DADDY - waka..waka...terima kasih naaa....ahakz

jeBateja said...

SHEILA - Waalaikumsalam....terima kasih...selamat dtg sini naaaa

jeBateja said...

WAHIDA - terima kasih prennn...sop..sop....terharuu

Papa Mifz said...

semoga sukses bro dalam bisnes puding...;)

jeBateja said...

Tq PAPA...hang jugak semoga maju jaya....ahakz

Amin A. R said...

nak jadi bisnes partner buleh? keh keh keh

diana said...

dah la cuaca panas nih..tengok gambar ni entah berapa kalitelan air liur dah tau..hahahh

mama maman aka yana said...

wah.. meriah2.. suka tgk kaler yg atas tuh.. cantik sekali.. hehehe

Hazmin said...

Terbaik bro... Bila baca byk kali dalam kepala fikir ni blog lelaki ke perempuan. Haha.. Harap terus maju.

JunAina said...

Pergghhhh...puding tu menggoda betul.

jeBateja said...

AMIN - boleh....boleh...berapa maw labur dulu....ahakz

jeBateja said...

DIANA - aisehhh...hang leh buat kalau maw...

jeBateja said...

MAMA - Tq MAMA...ahakz...

jeBateja said...

HAZMIN - aiyaaa...den lelaki MASKULIN laaa....ahakz

jeBateja said...

JUN - haiii....mengoda erk.....sudah habis lah nak bagi pung....ahakz

Dinas Aldi said...

Elokla hang tayang kat sini pulak, kesian la kat orang yg tak tengok kat pesbuk macam akak ni ha.

Kalau dekat, mau ja akak order sejibiks.

luqman zakaria said...

kalerful..hehe.syg nk mkn kalau cantek2..hehe..sedap tuh ade laici!

jeBateja said...

KAK DINAS - waka...waka...akak tak de FB ke...? Puding belum teruji utk POS kak....ahakz

jeBateja said...

LUQMAN - apa...? sayang nak makan...ahakz....jgn hang...telan jerk....

HeNRieTTa JoSe said...

looks so ymmy to me...btul tu...hobi pown leh jdik side income...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin