Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, March 14, 2013

Tinted Lampu Kereta...



Isnin lepas den tinted lampu kereta myvi den...
Sebab apa tinted...?
Sebab kereta dah lama...
So lampu kereta dah banyak calar balar...
Dah mula kekuningan...
So hantau pi tinted...
Tapi sebelum tu depa polish dulu....
Polish tu jerk kena RM50.00
Mcm kena tipu plak...
Kat luar RM60.00 satu badan keta polish nya...



Ini film tinted nya...
Sedikit kebiruan...
Mula2 ingat nak letak hitam...
Takut plak impak pada waktu malam...


Aktiviti memasang tinted berjalan lancar...
Kalau org dah biasa buat memang laju jerk buat kerja...


Ini hasilnya yer...
Nampak kebiruan kan...
Kepada pemilik kereta Myvi...
Lampu depan ni stantard memang di lindungi satu chemical anti hentakan...
Tapi keta dah lama kan...
Calar dek disebabkan batu2 kecil...
Kepanasan...
Hilang sudah chemical...

Tinted RM160.00 di kedai Brother...
Ahakz



31 comments:

Dinas Aldi said...

Wah, veri de blu la cermin lampu keta hang, Jebat. Ensem lepaih kena mekap.

My Little Diary said...

wei nmpk kilat lah ye lepas polish dan tinted....ermmm

Amanda Suria said...

weh,..awat mahal giler?

Chik Att said...

tak pernah ku tahu bab bab kereta ni ... tahu bawa ..isi minyak ... hahahahah

HeNRieTTa JoSe said...

oooo gtu....rietta pernah juga tgk krim utk polish tu....agak mahal juga....tpi klu smpai RM 50, rasanya mahal kot....

cheqna said...

amboi
biru lampu putihku..boleh???
hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa..lampu belakang yg pecah pun tak berganti lagiii..

mama maman aka yana said...

nmpk br.. cam tukar lampu br jew yer.. tp lebih murah..BAGUS nih..:)

Amin A. R said...

Kemain mahal rege polish tu..haih

ieda immi said...

wah lampu keter pun tinted ! ;))

Daddy Ziyyad said...

Lampu kereta ni, kalau dah lama..kusam, utk long term better tukar baru..Sebab den dah try, kalau pun di polish, tak lama tahannya..

Kalau nak lagi best..tukar kereta baru terus...hahahaha

Syazana Zainn said...

mahal juga kan nak tinted
ingat nak buat juga utk viva aku tu
tp rasa mcm tak penting sgt lg

Papa Mifz said...

oh lebih kurang lampu tuh pakai contact lens lah yer..mata biru hitamku lah nih yer...hehe

Cinta Misteri said...

tinted tkpe kotttt... CiM tkmsuka org2 yg psg lampu l.e.d. mengganggu pemanduan org lain di waktu mlm. huh!

jeBateja said...

KAK DINAS - ahakz....i look bleu lah kak....ahakz

jeBateja said...

MLD - meh le try buat gak.....ahakz

jeBateja said...

AMANDA - kawan2 kata mmg standard...

jeBateja said...

CHIK ATT - uikk...tak leh mcm tu...mesti kena taw sket2

jeBateja said...

JOSE - tapi kawan2 den yg baca blog...depa kata mmg harga nya mcm tu....ahakz

jeBateja said...

CHEQNA - dah mcm nama lagu lah plak....ahakz

jeBateja said...

MRS EDY - aikkk....tukau2 nanti kena masuk air...rosak wiring

jeBateja said...

MAMA - ha ah...moh le kita tinted jugak

jeBateja said...

AMIN - standard MIN.....ahakz

jeBateja said...

IEDA - hang jgn tak taw....leh oooo

jeBateja said...

DADDY - kawan mu ni tak mampu....ahakz

jeBateja said...

SYAZANA - kalau dah 5 tahun...elok gak tinted....ahakz

jeBateja said...

PAPA - montang2 lah kojo kek spek mato...ahakz

jeBateja said...

CINTA....dan setuju bebenor tu....

Looz Ve said...

Mmg harga ya macam tu. Den punyo keto pun tinted lampu yo kono RM120. Lagi satu, dio ado 2 colour yo. Biru ngan hitam. Kalau ado kalor lain, itu pombongak namo eaa. Lagi satu, tinted eaa tobal. Setobal koteh 5 holai koteh a4..

jeBateja said...

Tq LOOZ.....uhukz

simplerunnerindonesia said...

berapa lama perlu waktu selesai pasang film?

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin