Kawan - Kawan jeBateja

Monday, April 22, 2013

96 Hari...



Lama tak update blog...
Today sudah masuk 96hari tanpa rokok...
Pada 31hb Mac 2013 duit terkumpul sudah pun RM377.40...
Hasil simpanan untuk TIDAK membeli rokok...
Jebat hanya meyimpan hasrat...
Dengan duit rokok nak beli smartphone...
Now sudah tetapkan...
Brand SONY XPERIA....

Antaranya...


Xperia J...
Harga dalam RM7++


Xperia V
Harga dalam RM13++



Xperia Ion
Harga dalam RM13++

Nampak gaya...
Lama lagik nak kena nyimpan nya....

Ada pendapat or pandangan tentang smartphone ni...??
Kot2 ada sape2 yg guna hp seperti di atas...


9 comments:

JunAina said...

Sikit lagi tercapai le hasrat tu, kuatkan semangat. Aina tak guna smart phone tak reti nak bagi pendapat.

Amanda Suria said...

wow...bagus ni....SA kumpul RM50 every week...semata2 nak beli sesuatu...nanti nak buat review..

Amin A. R said...

Saya guna xperia j....so far ok la... :)

❤Kamsiah❤ said...

tahniah..kalau la ramai lagi perokok ada kesedaran mcm awak

Daddy Ziyyad said...

Tahniah!!! Den ucapkan semoga terus istiqomah quit smoking...

Den tak tau nak komen pasal fon tu...pasal den & kaum kerabat den pengguna tegar Samsung..hahaha

ieda immi said...

alhamdulillah
terharu dgn usaha jebat !
saya sokong ..
insyaallahh mana2 hp pun sama sahaja .. kalau bagus pasti ada kelemahannye ;)

Dinas Aldi said...

Tabik kat hang! Teruskan, Jebat boleh! Akak tak guna Xperia tapi berkenan jugak tengok orang lain tembak gambaq cantekkk ja henpong tu.

Syazana Zainn said...

guna rebate weh. hahahaha
:p

nidus2 said...

Aku pun pernah buat macam tu.....dua tahun berhenti dapat simpan 4k.Lepas tu tak nyimpan lagi sbb takut terkejut nanti. Sekarang dah masuk 13 tahun berhenti...rasa2 nak try semula....hee3.
Smartphone tu tanya hatilah sebab aku suka note 2 sebab........

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin