Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, April 4, 2013

Cuba Jerk...


Bayar tol...
Tapi jalan jem...
Sakit tul hati den...


Kena sejukan diri...
Nak try buat aiskrim sendiri...
Tak pernah buat pun...
AHakz...


Last sekali ini le hasil nya...
Aiskrim jagung jebateja the great...
Tapi...
Terasa sangat manis plak...
Padahal letak 4 sudu gula jerk...
Coffemate tu manis ke...?
Den tak pernah beli coffemate...
Maklum le org kampung...
Mana taw guna....
Nak buat aiskrim ni baru le beli...

Coffemate manis erk...?


13 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

coffemate manis jugak..

❤Kamsiah❤ said...

coffemate tu tak la manis,ala2 krimmer ja...
anak akak buat ekem jugak..dia letak susu pekat sikit,gantikan gula...
akak tak makan sbb mmg manis...dia kata kalau tak manis,bkn aeskem namanya..

JunAina said...

Akak buat eskrim guna susu pekat manis campur susu sejat. Boh coklat banyak2...:)

MystoryPic said...

coffeemate tu lemak jer rasanya.... tapiii kan

pandainya kau Jebat bab masak-masak ni

Chik Att said...

kat rumah kita pun ada coffe mate.. nak buat gak laahh

Amin A. R said...

kopi met tu mana de manis kan.......

diana said...

cemana nak buatnya...tak pernah buat pun/.:P

Murni Alfathunnisa said...

banyak nya coffeemate..
sebab tu kot terlebih manis. asyik cerita ja puding la, aiskrim la...bila tah nak bagi rasa...haha...

NzA said...

coffeemate mmg agak manis sbb dh dicmpur gula.......aiskrim tu betul2 menggoda.....huhuhu....

Amanina said...

lama dh tak makan coffeemate.. sgt syok dicampur dgn kopi..hehe

Dinas Aldi said...

Coffee mate tak maneh der, dia lemak2 gitu.

Amanda Suria said...

nanti share macam mana cara2 nak buat eskrem ni..

Syazana Zainn said...

aah manis lah jugak

aku suka buh dgn nescafe dgn buat ice-blended

yumyum

:D

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin