Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, April 30, 2013

Guna Yang Ni Plak...


Minggu lepas den tukar minyak enjin kereta...
Kali ini guna brand JTX 1000...
Sebab apa den guna ni...
Sebab nya adik den pembekal minyak enjin ni...
Ahakz...ahakz....ahakz...
Selain tu den google perihal JTX 1000...
Bagusnya sebab dia boleh membersihkan dalaman enjin....

Den suka bab leh guna sehingga 10,000km tu...
Selalunya dengan minyak biasa SEMI SYNTHETIC den guna setakat 5000km lepas tu tukar minyak...
Harga RM96.00 - Kalau 10, 000, maka RM192.00...
Kalau pakai minyak ni...
10,000km - RM172.00...




Dan seterusnya...
Dengan ada logo Superbrand ni...
Yang kepercayaan pengguna2 lain...
Den lebih yakin...

Dan pengalaman den dengan minyak ini...
Setakat ni hanya pick up yang den nampak...
Masih baru kan...
Lom nak rasa apa2...
Masa test kat highway semalam...
Myvi Auto den leh lah memecut sehingga 160km/j dengan pantas...
Ok lah utk kereta yang telah 7 tahun usia nya...
Ahakz

Nak order or lebih lanjut...
klik link bawah.,...


12 comments:

Syazana Zainn said...

eceh pomot jual minyak pulak :p

selalu abah aku je peduli benda2 gini kat kete aku tu :p

MystoryPic said...

Amboiiii...... Jebat, bukam main lagi kau congak kos ngan KM dia. Den tak kose nak fikir.. yang den tau.. gi kat mekanik cakap nak servis... suka hati dia nak letak minyak apa... den memang percaya kat mekanik tu

JunAina said...

Tak pernah ambik tau pun minyak apa yg guna walaupun gitu tiap2 kali gi serah kereta utk diservice minyak yg sama jugak le dia guna. La ni kena carik mekanik barulah pulak mekanik lama tu dah tua bila gi budak kerja tak dok dia pun mcm mls nak service.

Daddy Ziyyad said...

den kalau bubuh semi synthetic, den lenjan aja sampai 7000 , 75000 km....bahahaha

Murni Alfathunnisa said...

macam iklan pulak entry hang kali ni jebat oi...hehe...chek tak pandai minyak2 ni semua..pi service centre depa tukaq, chek bayaq. almaklum lah..pempuan..hehe.

mama maman aka yana said...

hhmm.. den tak reti nyer psl myk2 nih.. myk masak tau la... kahkah

Dinas Aldi said...

Walaupun akak tak guna minyak JTX 1000 ni tapi akak dah lama guna fully synthetic. Pederaih 10,000 km baru tukaq minyak. Vroom vroom vrooooommmmm!!!

suri solehah said...

Nak ode lah satu,,minyak enjin kt sini mahal klu nk banding kt luar

Hazmin said...

Pernah pakai dekat kereta Mit EVO 6 aku dulu. Ok jugak la.. Hehe

Amanina Sofea said...

ohhh minyak enjin ada macam2 jugak.. bru tau

My Little Diary said...

kalau hari2 travel jauh, sesuwei ler fully syntatik ni...hehehe
den pegi balik keje tak sampai 12km sehari...huhuh
pastu wiken kereta den simpan, pakai keter abg...muahaha....

Cinta Misteri said...

den guno yg pak makenik unjurkaan jer...berserahhhhh

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin