Kawan - Kawan jeBateja

Friday, April 5, 2013

Pelawat Dari Indonesia...


Sebenarnya mereka ni bukan pelawat yang biasa2...
Mereka ni adalah supplier kilang den dari Indonesia...
Oleh kerna belum pernah menziarah kita orang selama menjadi customer mereka...
Maka mereka datang le menziarah secara tidak formal...

Walaupun kami ni customer mereka...
Tapi dalam situasi sekarang...
Mereka tetamu...
Jadi layanan nya tetap baik...

Seperti mana den ke Indonesia 2010...
Masa tu paling top kes buluh runcing...
Segelintir penduduknya maw rejam orang Malaysia...
Tapi bila sampai Airport kat sana...
Biasa2 jerk...

Macam tak de apa2 berlaku...
Siap ada kakak tu call kan supir lagik...
Bila maw di beri wang...
Sebab dia call guna hp dia...
Dia tak mahu...

Lebih kurang 270juta orang penduduk Indonesia...
200 orang tak suka...
Tidak lah memberi implikasi yang besar...
Masih ramai penduduk Indonesia yang baik2 dengan orang Malaysia...
Ahakz...

20 comments:

Kakcik said...

Kita serumpun, kan? :)

Amanda Suria said...

baru nak ngorat..eh...x jadi la..bapak2 gitu..

:: Mrs.Eady :: said...

kiter serupa je kan..

Amin A. R said...

tak semua "jiran" kita tu jahat... :)

Murni Alfathunnisa said...

waduh2...ganteng sekali bapak2 dari indon ya...haha
melawak ja jebat..
salam jemaat...puding semalam mana..tak sampai lagi pun..

aniswany said...

terbaikkk entry ni..tepuk tangan sikit..pap pap pap !! hihi :)

NzA said...

begitulah adab sopan org Msia....

Situs Top Info said...

kunjungan perdana gan..
salam kenal dan sukses terus.

Dinas Aldi said...

Bukan semua orang tak suka, ada tu saja buat havoc lebih, padahal cool ja pun.

Weh, blog hang ada lagu? Tetiba ja..

Syazana Zainn said...

ehem ehem, apesal nada bahasa kau dah macam bunyi indon? hikhik



:p


ieda immi said...

yelah dalam lumrah lah kan ..
x suke bukan semua .. dan yg suke punn bukan semua ;)
allah tu kan maha adik ;)

Papa Mifz said...

kan serumpun gitu...

CintaZulaikha said...

hahhha, ye lah kan...dalam setandan pisang, bukan semuanya tak elok...

Amanina said...

baru je jumpa pelawat thai...haha

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Cikgu Ma said...

saya salah seorang rakyat malaysia yg baik..la..la..la...

Daddy Ziyyad said...

supply apa bro ? awek Indon?
hahahaha

wahida said...

ha ah nok, masa aku gi Indon tahun 2010, tgh panas pasal buluh runcing tu...scary mak jemah masa tu, tapi sampai sana, Alhamdulillah, tak de apa pun, ok jer...baik2 je dorang...

bukan semua yg benci Malaysia...

shameel Iskandar said...

benar kata awak. saya juga telah beberapa kali ke Indoensia termasuklah musim2 kontroversi. Tapi takde apapun kat sana. Cuma media yg mengambarkan secara berlebihan seolah2 kt indoensia nyawa rkayat Malaysia bisa melayang.

gadisBunga™ said...

yang hensem macam ariel peterpan ada tak? :D

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin