Kawan - Kawan jeBateja

Monday, April 15, 2013

Bateri Nissan Grand Livina Kong...




Bateri Nissan Lavina biras den kong semalam...
Masalahnya lom setahun pakai keto tu...
Pelik lak den...


Adakah sebab bateri tu Made In Thailand...
Yang terkenal dengan cetak rompak...
Nissan kena improve hal bateri dio ni...
Mcm no bateri yg tak pernah miss letak air dan servis...
Leh kong...
Myvi den dulu leh sampai 3 tahun hayat bateri....


Di hari Ahad puas biras den mencari bateri.,..
Nasib baik ada kedai bukak...
Dia guna bateri kering plak...

14 comments:

Papa Mifz said...

ye ke tak pernah miss isi air tuh...mesti ada termiss beberapa kali tuh...hehe

My Little Diary said...

pakai lah exora bold...huhuhuuu

Amanina said...

batery tipu skrg byk kot.. jaga2 k

Syazana Zainn said...

battery pon ada yg tipu?

adoi semua barang bleh ditipu -__-

JunAina said...

Saga den tu 2 tahun lebih tp den yg gatal soh husband tuko pasalnya takut tiba2 mampuih tengah jalan tanpanya disisi masak den...:)

HeNRieTTa JoSe said...

eee....siam? hehehe.....sinonim betul namanye....klu xmiss isi air...biasanya xkong mcm tu kan?

Murni Alfathunnisa said...

bateri pun ada yang tipu punya. hish...ni boleh menimbulkan fobia di kalangan pemandu wanita!

suri solehah said...

oh..tajuk gs ni tak biasa pakai pulak..takleh buat banding,,,selalu guna century ke apa tah.

Dinas Aldi said...

Masa akak beli keta akak sekarang ni, bateri dia GS jugak, GS Premium, tapi tahan 2 tahun 9 bulan beb. Akak ingat sebab akak ada buat entri pasai hal tu, chenta sungguh kat bateri tu, tahan lama sungguh. Awat Nissan nya bateri GS jadik camtu plak, batu nisan sungguh la heh.

Hazmin said...

Selalu dengar radio masa tak on enjin kot ni bro, Hehe

imran yaakob said...

mane2 keta yg pakai sistem eps(Electronic Power Steering)mmg cam tu la...bateri cepat kong berbanding power steering biasa..

Daddy Ziyyad said...

bateri kering/mentenen free ni lagi ngeri bro, kalau dia nak kong, takde warning2...aku dulu kena sekali, baru pakai 8 bulan..ayah aku, baru pakai sebelas bulan...kong! Tapi lepas2 tu, ok aja..still guna mentenen free ni..sonang sebab aku malas nak selalu check air..hahaha

syah herry said...

Aku pakai 4 bln ja bateri asal Grand livina... kong trus. Tukar baru sbb dlm warranty... pastu jd lg... dah 3 hahun pakai ni battery yg ke 5.... ngeri tul

syah herry said...

Aku pakai 4 bln ja bateri asal Grand livina... kong trus. Tukar baru sbb dlm warranty... pastu jd lg... dah 3 hahun pakai ni battery yg ke 5.... ngeri tul

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin