Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, October 31, 2010

Ceramah Agama...

Ceramah Agama Jumaat lepas di Surau Kilang....
apa isi ceramah...dah lupa plak....ahakz...
yg ingat MENU selepas ceramah....NASI ARAB yg sedap...sampai lupa nak ambil GAMBO...

Antara isi ceramah...
Ustaz ni bgtaw...kalau nak tutup pintu ke...nak kunci rumah ke...jgn lupa baca BISMILLAH...agar..rumah kita dilindungi....

Ustaz tegur orang kita yg kedekut nak derma kat MASJID...tapi tak kedekut nak BELI tiket bola RM30....( kes pasal BOLA FINAL N9 vs KELATE )

Banyak lagik....LUPA sudah....
terlebih makan KERENGGA...ahakz

Friday, October 29, 2010

Kena Pikat...

Keta aku kena PIKAT oleh sebuah keta milik wanita...
Malangnya...depa berlainan keturunan...
Maka terpaksa aku pisahkan depa..

errr..apa plak aku merepek ni...ahakz

Laksa Time...

Bukan stesen minyak...ini sebuah gerai Laksa Kedah ditepian jalan...dulu belakangnya banyak pokok getah...

Moon ( nama samaran budak pompuan tu )...makan dah tak pandang2 orang...
Mertua kena langgar keta kat belakang tu pun...tak perasan..dek kerana asyik...

Uikkk..orang lain dah start...awat aku dok ambil gambaq jerk....
Jom Makan...
Terima kasih kepada Sudin LINTAH yang belanja LAKSA ni...

Thursday, October 28, 2010

Tiket Bas...

Anak buah den dah sibuk untuk beli tiket bas sempena Hari Raya Haji...
Tiket ni dia suruh orang beli...
Sepanjang masa resah menunggu tiket sampai ke tangan...
Bila dah dapat...tiket dicium berkali-kali....
Terlampau mahu balik gamaknya...

Zoom sket....maw balik kampung...
Di Kuala Terengganu maaa

Monday, October 25, 2010

My New Nerf...

Pistol Nerf baru den...MITE FINDER EX-3...bertambah satu lagik KOLEKSI NERF den...

Guna Pump Angin di belakangnya untuk beroperasi...

Jenama NERF yang GEmpakZ...

Ada lazer..untuk tembakan lebih TEPAT...

Cahaya Lazer di dinding..

Koleksi NERF den....

Kapal Selam British...

Keratan akhbar KOSMO tah hari apa...kisah Kapal Selam British Tersadai sebab kipas kapal selam tersangkut kat lumpuq....
kapal selam ni canggih sebab tak leh di kesan radar...so...leh jadi Halimunan lah...
Namun ia kalah pada kuasa alam....ahakz....inggung tul ciptaan manusia..

Dan yang paling menerujah kan aku...kapal selam ni leh menjadikan air laut sebagai air minuman dan udara....
Dalam peperangan hakiki...kapal selam ni sure mempunyai kelebihan sebab mempunyai lebih masa di dalam laut....
Pehhhh...hebat plak tang ni....ahakz

Orang Angkat Orang...

Please...dont try this at home...
Korang pernah nampak gurauan macam ni...
Gila kentang beb...leh plak sampai angkat macam tu...
Anak buah aku yang sasau bila bergurau...mentang2 yang diangkat tu RINGAN...
Suka2 jerk dia buat mcm tu...
Depa ni...nama sama taw...ahakz...cuma BERAT badan jerk tak sama...ahakz

Sunday, October 24, 2010

Gambar Puding Peach Nenas...

Keratan rentas Puding Peach Nenas...TERGODA tak?...ahakz...Puding ni aku buat SABTU lepas...kat BLOG wife dah xplore. Kat FB aku dah link kan VIDEO cara membuatnya.
Kat BLOG sendirik...baru nak xplore...ahakz...

Puding ni ada 3 tingkat...rasa pertama ada rasa BUAH PEACH...
KEDUA...semestinya RASA nenas..
KETIGA..confirm rasa ROS...ahakz...

Resepi aku cedok dari sabijik MAJALAH...dah aku ubah sket ikut sedap perut ibu ku megandung diriku ini.......
Masa OT ahad aku dah bawak ke KILANG...maw tanya KOMEN bebudak ni...
KOMEN si SHIMA...saya lebih suka PUDING MABLE En. Jijan....alahai....
ahakz....

Saturday, October 23, 2010

Puding Jagung Comel...

Ini nama nya Puding Jagung...
Selalu dah korang tenguk Puding Jagung...
TAPI...kali ni aku buat Puding Jagung kecil...Comel...
ADJUST resepi untuk BEKAS kecik....
BERJAYA
dan SODAP di makan...
LUPA nak bgtaw...Puding ni memang untuk dimakan....ahakz

Friday, October 22, 2010

Pelamin Saya...

Gambar pelamin ni BUKAN untuk aku...
Kalau untuk aku pun...TIDAK mungkin aku xplore dalam BLOG or FB...
Itu macam bunuh diri sendiri nama nya...
Masakkan tidak...sure wife aku MENGAMOK tak ingat dunia nanti...err..teringat citer P Ramlee - MADU 3...ahakz...

Gambar Pelamin ni di ambil masa hantau Kek pagi tadi...
Lawa kerusinya...tu yg aku ambil gambau tu...
kendian..aku dok bayang kan aku duduk sana...dengan....Lisa Surihani.....ahakz...

Line Leader Terbaik...

Mereka-mereka ni ialah LINE LEADER terbaik...
Punyai SKILL yang tinggi untuk SELESAI masalah di line...
Sangat Berwibawa...SEBAB...
Tengah makan waktu rehat ni pun depa dok bincang pasal MASALAH di line..
DAN...
Depa bincang cara SELESAI masalah sekali....
bagus betui...
TAPI tak taw lah kalau berlakon jerk....sebab BOS depa ada di belakang NUN...
Nampak tak..kat belalang nun...
BOS mereka pernah masuk dalam BLOG ni....
dalam POST bertajuk...Penjaga Malam...

Tapi...dari pendengaran den...DEPA Serius n Jujur dalam kerja...
TABIK u ALL...

Tak Sedap Langsung...

Makanan malam tadi...TAK SEDAP langsung...TAWAR...
Beli di kantin kilang...
Harga : RM2.00 ( Guna Kupon Makan )
Rasa rugi je aku beli...walaupun guna kupon yang diberi majikan...
Lastnya..aku makan telur tu jerk....hampeh tul....
Dah le sebulan sekali nak makan magie pun payah...sekali makan...tak sedap plak...
Baik den beli ayam goreng seketui je...



Bawak Air...

Malam tadi pergi kerja bawak bekalan air dari rumah...
Bukan bawak jer taw...air tu pun buat sendirik...
Suami mithali mana ada susah2 kan isteri....ahakz....
Den buat air Karot Susu...tapi tak rasa Karot pun...kira kurang karot arrrr...
Beli Karot dekat 7 tan...tapi letak karot seketui jerk....mana nak rasa erk...
Kodukut...ahakz...

Thursday, October 21, 2010

Penjaga Malam...

Ini Encik Fairuz...dia bukan JAGA...Dia seorang EKSEKUTIF di tempat den kerja...
Sebelum ni...tiada EKSEKUTIF akan bekerja MALAM...
Namun disebabkan pemintaan yang banyak...dan pelbagai masalah...
MAKA...
EKSEKUTIF di tempatkan belah malam...
Lupa nak bgtaw...
Dia ni EKSEKUTIF department Production..
Pernah bergelar OPERATOR MACHINE dengan gaji RM350..
Pernah menjadi LINE LEADER ( dia ni LINE LEADER den semasa den di PRODUCTION )
Juga pernah menjadi SUPERVISOR or PENYELIA...
Di hantar belajar oleh MAJIKAN sebelum berada di kedudukan SEKARANG...

kesimpulan : Tuah Ayam nampak di TESCO...tuah sendiri..sape lah yg tahu....ahakz

Baju Free...

Ini baju free...kilang bagi...bukan bagi saja2...tapi untuk dipakai ketika Family Day pada sabtu ni 23hb Okt 2010 di Wetland, Putrajaya...

Di belakang baju...ada tertulis perkataan ni...tah apa makna tah....

Logo syarikat di bahagian depan baju...

Aku may be tak pergi Family day ni...sebab ada kenduri kahwin di Labu...
Budak-budak aku merungut...Jumaat depa kerja malam...balik pagi Sabtu...tak kan balik kerja terus gi Family Day...mahunya PENGSAN...
Emm...betui gak tu...harap2 Jumaat masuk awal...so balik awal...leh gak tido barang sejam dua...
ahakz...

Kenal Brake Drum Tak...

Ini lah Brake Drum...kalau kat kereta...biasanya kat TAYAR belakang...
Tugas2nya...tentunya berkenaan membrake or memberhentikan KERETA..or sebagainya..
Yang KIRI - Brake Drum after MACHINING...
Yang KANAN - After ASSY BOLT dan PAINTING kaler HITAM...
Yang kanan dah leh siap hantau ke Customer ( Perodua )...

Nampak BOLT...semacam POST aku yang lepas...di sini lah ia di pasang...pas tu nanti dah masuk tayar...ikat NUT tayar plak....

Kawasan KRITIKAL...perlu di INSPECTION dengan TELITI...
sebarang kegagalan...BISA saja NYAWA melayang...
Emmm...

Brake Drum ni adalah untuk Model KANCIL...perodua dah stop kuarkan Model ni...
Kami simpan Brake Drum ni untuk SIMPANAN dan mungkin KENANGAN...

AHAKZ...

Kos dan Profit...

Malam semalam aku bagi soalan matematik kepada anak buah aku...
matematik tahap budak darjah 5 ni...sebenarnya gagal aku jawap...
ia berkaitan harga bahan mentah untuk membuat sebijik Kek Gula Hangus...
Ahakz....
Korang tahu kan..wife aku bisnes Kek...kecilan jerk...dan ia dibuat di rumah...
Kenaikan harga Gula dan Minyak yang lepas, membuatkan beberapa barangan lain...ikut sama naik....
JADI...aku terpaksa mengira kembali kos barang2 mentah untuk aku tahu...
Berapa KOS...
dan
Berapa PROFIT...
emmmm....
Tadi matemaik...dah masuk segmen AKAUN plak.....ahakz..
abaikan kan jer laaa....
Pening plak kepala nak menerangkan....aku bukan orang yg ada BASIC akaun pun..ahakz

Wednesday, October 20, 2010

Apa Benda Ni...

Tahu tak...apa benda ni....?
Ini ialah BOLT...
Kalau kat kereta...korang leh nampak kat tayar...alaa...yg duduk ikat tayar kat rim...
macam ni lah nguper bolt yg belum di lekatkan pada kereta korang...
Yang korang nampak bolt kilat2 tu...itu PROTON punyer keta...
Bukan suka2 buat kilat taw...bahan2 nya dikawal agar ikut spec ALAM SEKITAR agar mudah masuk pasaran EROPAH....
Yang kelabu tu...PERODUA nya kereta...tah kenapa warna kelabu....agaknya...ia tak perlukan pasaran EROPAH....
Apa pun...kilang den tak buat BOLT2 ni....cuma ASSY kan aje....
Sekian....ahakz





Blogger Templates

Blogger Templates

Insan Terpilih...

Baju Khas untuk insan terpilih sahaja...
Baju oren untuk Line Leader yang berwibawa...dipakai di luar baju seragam...
nampak sket dari jauh...kalau anak buah nak panggil ke...apa ke...
TAPI....
Nampak macam pekerja LebuhRaya arrrr....
Waka...waka


Nak Tenguk Apa...

Nak tenguk apa kat tangan budak ni.....?

Tenguk bulu tangan dia kot....ahakz....saja2...je....buang masa...ahakz

Kapal Terbang Kertas...

Kapal Terbang kertas...ternampak masa mula2 masuk kerja malam tadi...
Lama dah tak buat kapal terbang ni...
Masa kecik2 dulu..selalu main kapal terbang ni...
Panjat kuaters tentera 5 tingkat...layangkan kapal terbang ni....
turun balik....ambil kapal terbang...
panjat balik....pehhhh...
patut lah dulu SLIM....
sekarang pun SLIM gak....ahakz...

Tuesday, October 19, 2010

Serius Kentang Beb...

Ini budak aaa...sebulan sekali isi data dalam pc pun susah...sekali kena isi...muka manyak kelat ooo...itu bukan selalu...kalau selalu...aiyyaaaa.....wa rasa muka dia bertukar KELADI....ahakz....larik......manyak gatai ooooo


Kalau Pasal Makan...

Stock Last kuih raya untuk di abiskan....Jamal Pak Tongkol sudah tidak sabau2 untuk menghabiskannya....

Ada tempe...ini paling den suko...tapi bukan den bawak....

Kerepek Blackpepper...tak berapa nak suka....ada MSG yg teramat banyak...leh MIGRAIN gua nanti...

Hidangan yg sedikit penuh barakah...err...mana air ni.....

Otai merasmikan dulu....

Sudah kekenyangan....Jamal dengan muka tercekik biskut raya....air.....air....air.....

Monday, October 18, 2010

Dodol...

Ini dodol..anak buah yang bawak dari kampungnya di Negeri Sembilan....sedap ooo....sebab still lembik2 lagik....aku makan dengan lahapnya...ahakz

Zoom sket....Dodol Buatan Kampung....bestttttt

Kilang Kasut Futsal...

Budak aku dok repair kasut FUTSAL...dah macam kedai kasut FUTSAL plak gamaknya. Kes kasut budak ni...tapaknya terkopak...so kena letak gam....kununnya..nak main FUTSAL petang nanti....ahakz...macam best jerk Jamal Pak Tongkoh niii

Ini gamnya...kalau anda seorang penghidu gam...gam ni sesuai untuk anda....tapi jangan amalkan...buat rosak kepala otak jerk.....

Kenduri Kahwin...

SABTU LOPEH...poei kenduri...adik kepada kawan seKILANG kahwin...oleh kerna den lapaq...den makan dengan tak sedaq dirinya...ahakz...sodap...

Den poei dengan bebudak KILANG den...tak bawak keto..so numpang bebudak ni je lah....siap pakai baju koje laei...ahakz....LANTAK lah...janji perut konyang...ahakz..

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin