Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 30, 2012

Balik Kampung...


Sowy kawe2...
Den balik kampung wife weekend lepas...
So tak berBW lah...
Kampung wife den di Kampung Petola, Kuala Lipis, Pahang...
So sape yang balik Kelantan melalui Gua Musang...
Wajip lah lalu depan ghumah omak mertua den...
Tenguk pada gambar diatas...
Maybe mereka2 perasan akan Petronas Di Kechau...
Tempat persinggahan...


Sementara di kampung...
Den melihat dan merayau ala2 YB...
Melawat ghumah penduduk kampung...
AKA mak sedara wife den...
Ghumah baru...


Melihat jugak projek ternakan kambing...
Ahakz...


Anak kambing ni manja...
Ada ibu dia pun...
Dia buat dek jerk...
Nak minum susu lembu plak...
Kang jadi perangai lembu...
Tak taw nak panggil apa dah...


Pokok yang di nama pokok cendol...
Baru jumpa di kampung sana...
Sebab apa nama nya gitu...?
Kenan Puding Cendol den ke..?


Maybe sebab bila kita tanam dia hidup...
Berjurai2 macam cendol...
Itu kalau hidup lah...
Ada sape2 taw nama sebenarnya...?

Mengikut maklumat...
Benih ni di beri kepada mak sedara wife den oleh seorang penduduk kampung....
Seminggu selepas di beri benih ni...
Pemberi tu meninggal dunia...
So tak taw dia ambil mana...
Nama apa...?
Emmmm...

14 comments:

akuzle ayu said...

No name lah jdnyer. Nanti balik ke kl bole sy sekeluarga singgah beraya d umah mil jebat yea?

jeBateja said...

Bisa aja bu.....kami sefamily ada dlm raya ke 3....tahun ni....raya di N9 dahulu

kakcik said...

Anak kambing pun dah pandai minum susu lembu ya? hmmmm....

jeBateja said...

Ahakz.....nanti kambing dah buleh kena air kak...sebab ada ciri2 lembu...ahakz

en_me said...

kiutt je anak kambing tuuu.. ehhhee

alien said...

tanye gB, die tau r kot

Muhammad Syahmi said...

Kambing yang minum susu lembu dah buat derk je dgn ibu dia...

Patutla ramai anak zaman sekarang tak mau dengar cakap ibu sendiri...

hehehe...

Citarasa Rinduan said...

wahhhhh.. terkejut lihat header baru.. hensem kereta tu..

hehehehe

balik kampung, kita mmg kn buat ala2 yb, sbb apa? sbb lama tak balik kampung, rindu habisss

Dinas Aldi said...

Anak kambing minum susu lembu jadi kambu, kehkehkeh! Comel bangat!

Akak pun selalu boh gambaq bunga kat blog tapi hampeh cek tak tau apa kenamanya, wakakak!

CintaZulaikha said...

1st time tgk....huhuhu. sendiri pon tak tahu apa namanya..

Ati Masrif said...

salam,

seronoknya kampung isteri jebat

kampung hubby kawasan perumahan saje
kampung pak mentua kat sg koyan
dah di sewakan...sedih pula


p/s: hubby kita tanya tahu tak
kuala telang? :D

diana said...

pokok cendol???
sapa yang bagi nama tu??
tapi memang bentuk nya macam cendol kan??

jeBateja said...

EN ME - kalau dah bosa nanti....masuk dalam kawah...kiut gak....ahakz

ALIEN - pulak....betui ke dia taw...

USTAZ SYAMI - kita tgk beso sket,,,,,ingat tak kat ibu dia...ahakz

KAK AYU - ahakz....ahakz...keto kocik jerk....itu le sebab2 jadi YB...balik sekali sekala...ahakz

KAK DINAS - aikk...akak pun tak taw erk....aisehhhhh

ZULHAIKA - ok...ok.....kena carik lagik....

ATI - ahakz...wife kata taw sangat.....kampung telang tu....sg koyan tu bukan felda ke..??

DIANA - tah le...org kampung yg bg nama....dah tak taw nama sebenar...??

gadisBunga™ said...

pokok cendol eh? hahaha!!! boleh la tuuuu.... :p

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin