Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, July 3, 2012

Belimbing Buluh...



 Hai geng...
Masa balik ke Kuala Lipis, Pahang kan...
Sampai2 den ternampak mak mertua den masak sumtin dibawah pokok...
Rupanya masak belimbing buluh...
Pehhh...
Macam nak main masak2 plak di tepi kolam...

 Zoom sket...
Untuk pengetahuan kepada yang tak kenal belimbing buluh...
Kenapa depa masak belimbing ni...?
Kerna depa nak buat...

Ni hah...
Sambal hitam...
Gambar ni Jebat ambil dari...
Sebab yang mak mertua buat tak sempat ambil...
Ahakz...
Ini sambal orang Pahang...
Den tak makan walaupun berkahwin dengan orang Pahang...
Ahakz...

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm x biasa jer makan sambal hitam tue...but ada tgk n3 another blogger buat gak ngeee
sedap ker???

Chik Att said...

kena cuba tu ...

~~su manje~~~ said...

agak-agak kalau orang dalam pantang
lepas
operation leh makan tak...?

Dinas Aldi said...

Aisehmen ini kali kedua akak tengok sambal hitam ni kat blog. Haritu kali pertama tengok kat blog sapa entah..isy dah tua2 camni asyik lupa ja..

Murni Alfathunnisa said...

sambal hitam? tak penah tengok..serius. ada resipi tak..?just guna belimbing buluh tu ja..??

Adylia Qarissa said...

1st time dengar belimbing buluh nie...rasanya macam mana ey?

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin