Kawan - Kawan jeBateja

Friday, July 13, 2012

Kejadian Dalam 3 Minit...



Setiap pagi...
Sebelum memulakan kerja...
Perokok2 tegar akan berkumpul disebelah kantin...
Untuk memenuhkan paru2 pulak...
Masa ini lah perokok2 yang berlainan department dapat mendengar cerita2 panas...
Daripada department lain...
Pendek kata masa ini lah kita bersosial dikalangan pekerja...
Namun...
Tumpukan perhatian kepada pemuda 2 dari kiri...
Baru seminit di tempat rokok tu...


Sudah beronline dengan BB purple nya...
Selang 3 minit...


Berbual pulak dengan Samsung White Pearl nya...
Pehhh...
Pernah ditegur oleh seorang Customer...
Hormati rakan2 sekeliling anda ketika anda bersama2 mereka...
Jangan anda membelakangi mereka dengan mengONLINEkan diri dengan HP canggih anda...
Kelak anda akan keseorangan dan duduk dalam dunia anda sendiri...

Customer tu bercakap begitu dan ditujukan kepada budak kat atas tu...
Ahakz...

***Hari tu budak dlm gambar tanya....bila gambar aku nak masuk blog ko....
Sebab dia taw masa jebat snap gambar ni...
Dia dah taw point apa yg akan jebat xplore kan...
Dan bukan sahaja jebat yang selalu menegurnya...
Malah...
Rakan2 se PEROKOK...
AHakz...

Kawan2...secanggih mana pun gajet anda...
Tiada maknanya bila anda mula membelakangi rakan2 di dunia realiti...

8 comments:

gadisBunga™ said...

sila tutup henpon bile hangout dgn member. boleh?

CintaZulaikha said...

hahhahhha, hadoiyaiii. tak tahu nak gelak atau nak kata apa. tp btol jugak, silalah gi jauh2 kalau nak sambut call sat. tak sopan kot

ubi said...

moral of story.. jgn pakai henfon waktu bersama rakan anda. haha

maya amir said...

byk bona gajetnye tu..heheh..jangan kuarkan phone anda, jika tidak, anda tidak boleh merokok di situ..eh? eh?

NzA said...

byknya hp......

jeBateja said...

GB - betul...silap2 masuk BLOG nanti...

Zulaikha - dia nak tayang HP dia ada banyak....

UBI - betui....hormati masa bersama rakan anda...

MAYA - err....nak merokok tarak hal laaa....ahakz

CIKGU NZA - orang kaya.....ahakz

Murni Alfathunnisa said...

Banyak benor HP dia eh..hehe..i pun kadang2 "tershashul"..mengonlinekan diri di HP masa dengan member..sebab depa pun kadang-kadang tershashul jugak...hehe.

jeBateja said...

MURNI - hang dgn geng sama2 mcm tu...tak pe aaaa....ahakz....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin