Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 23, 2012

Ini Jek Cerita Saya...


Kita tak de bahan nak citer...
So ini jer bahan...
Kuih ondeh2 or buah melaka...
Made by my wife pada Ramadhan ke 3 ni...


Walaupun wife yg buat...
Tetapi ia adalah idea jebat...
Memandangkan jebat keja pagi hari ni...
Maka WIFE buatkan kuih2...
Now...
Wife sedang edarkan ke jiran2...


Ini caramel jagung...
Jebat buat semalam...
Untuk Ramadhan ke 2...
Juga sudah habis edar ke jiran2...
Lupa nak bgtaw...
Setakat ini jebat belum ke Pasar Ramadhan...
Ahakz...

12 comments:

Murni Alfathunnisa said...

Alhamdulillah...kita pun tak pegi pasar ramadhan lagi..sepanjang 3 hari ni semua masak kat rumah je.

jeBateja said...

Aikk...sama lah kita....

Dinas Aldi said...

Akak dah 3 tahun tak pi pasar Ramadhan, ni tahun ke4 takkan pi.

Comey la eh buah melaka tu, mesti sodap.

jeBateja said...

Alamak...lagik lama....kalah kita lah.....

ezzu said...

huhuhuh...sedapnye kuih ondeh2 tu...first puasa dpt mkn kuih nie...tu pun beli kat bazar..hehe

jeBateja said...

Uikkk..apa kata buat sendilik...lagik sodap....

kakchik@ella said...

Jebat .. nak resepi caramel jagung boleh?

jeBateja said...

KAKCHIK ELLA - boleh jerk...

NzA said...

nk jadi jiran jebat jugak la...BOLEH????

jeBateja said...

NZA - hah....boleh2...sila2....ahakz

Liza @ Adzriel AB said...

plan nak buat ondeh2 gak ni. biasanya rakyat le tolong gentel.

jeBateja said...

KAK LIZA - wahhhh...untung le ada rakyat2 jelata yg setia erk kak....sedia menabur bakti....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin