Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 12, 2010

Jeli Kelapa...

Pergi kedai jual air kelapa semalam...teringat nak buat JELI KELAPA...tak pernah buat pun...saja nak cuba try test...so beli sebijik kelapa kat kedai ni....
Lastnya...terjadi lah jeli kelapa yang tak seberapa ni....bekas kek wife aku jugak yang jadi MANGSA nya....ahakz

Ini setelah di terbalik kan....tak nampak plak KELAPA nya...ada kat bahagian bawah...

Satu pelajaran yg aku dapat...nak potong kelapa...harus lebih halus...sebab masa dah keras...susah nak potong kelapa yg panjang2 ni....tapi...sehari je habis ...tinggal pinggan je....ahakz

10 comments:

butterfly said...

nak sikit!!

teringin nak amkan..;p

nurulramizah said...

wah pandainya hang buat
selalu ka hang tulun wife hang masak2 or buat kek

bguihnya hang ni
suke laki yg pndai masak
so romantik

jeBateja said...

ButterFly - Kalau maw kena dtg ghumah laaa....yg ni sulah habis laaaaa

jeBateja said...

NURUL - Cek mana taw masak yg susah, yang senang2 boleh lah....tapi tak pernah buat kek...buat puding je....

Romantik ke....wakakakakaka...kena tanya wife jap....ahakz

~ceRRy beRRy~ said...

wahhhh.....

buat cam agar2 biasa jela ek?
nk try test gak! ;)

Herdoni Wahyono said...

Kami yang tinggal di Jawa ini suka juga dengan jeli kelapa seperti ini. Dicampur dengan sirup dan es batu, rasanya sangat aduhai apalagi di minum di saat panas terik. Nikmat sekali.

jeBateja said...

CERRY...den guno agar2 je...sebab di ajar mcm tu...kot2 ada special nya cara...bgtaw le...

jeBateja said...

HERDONI...wahhh...benar sekali pak...saat menikmatinya di kala panas terik...tidak bisa diungkap dengan kata2 nikmatnya....

am said...

benar sekali.....klo dibawak ke kilang kasi kwn2 mkan pon lg enak gitu....hahahaha

jeBateja said...

Lain kali laaaa...tak pun ko mintak RAJA buat....dia pakar...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin