Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 26, 2010

Lepak2 Di Kampung...

Sabtu lepas DEN balik kampung WIFE di Kpg PETOLA, Kechau, KUALA LIPIS. Kepada mereka2 yang balik KELANTAN lalu ikut GUA MUSANG sure lalu lah depan GHUMAH mertua DEN. Kalau TIME raya seronok tgk keta berderet2 di sebabkan JEM di BUKIT TINGGI...ahakz...Tapi masa den BALIK...jalan tenang dan DAMAI.

DEN kalau balik kampung WIFE memang suka merayau...paling kerap ke kedai dalam gamba ni. Kedai ni Mak Sedara wife yang punya....kira dah jadi mak sedara DEN jugak lah namun kalau den makan minum tu tak de lah HARGA sedara2 erk....BISNES is BISNES kan...

DEN selalu minum air ni...selain kurang MANIS, ia jugak kurang GAS. selalu kalau pergi waktu2 tengahari...air ni yg den dah belasah....Harga..??...RM1.30....cukup murah bagi den...

Ini...minuman wajib bagi den...TEH tarik...kalau pegi petaang2..ini le yg den ORDER...ahakz. Harga...RM1.20

Yang ni cerita tak berapa best....pulang je JEM kat AMPANG...pehhhhh...BUSAN...BUSAN...BUSAN....

10 comments:

nurulramizah said...

KL biasela jem
Miza tgh prctikal kat shah alam ni
lau balik ahad ni ( naik bus )
dh keluar ptg be4 asar
lau balik pas asar kul bpe pulak nak smpai shah alam
hahahaha

jeBateja said...

iyo lah...Shah Alam elok letak MONORAIL or LRT....sonang sket org nak kuar masuk....stetsen lotak dekat2 bandar,....

~♥ iella ♥~ said...

Tak dapat dah air semurah tue... Nak air ijau ckit..mendamaikan jer bila baik kampung

HonEyBuNNy said...

ohhh wife ore kelate deh...heheh..tudg sna murah2 gk kn...ahhahha...;-)

jeBateja said...

IELLA - murah ooo air...rasa nak minum sokmo....

jeBateja said...

HONEY - Bukan org kelate lah HONEY....org KUALA LIPIS le.....ahakz

madihahzubir said...

org lipis ke wife? haishh, dekat pulak dgn rumah den. ah, homesick pula.

jeBateja said...

Wife org lipis..asben wife plak org melaka...ahakz...hang org lipis gak ke....lipis kek mano..???

madihahzubir said...

bukan lipis pun. raub la. tapi lalu kan? lipis ada apa je. tak best langsung. hahahahaha

jeBateja said...

Kueng ASAM...nak kena karate tengkuk ni...kalau RAUB mmg kita lalu...tapi tak pernah lepak kat sanun....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin