Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, January 6, 2011

Denggi Berdarah...

Jiran aku kena denggi...
Denggi berdarah...
Mula2 demam pastu KEBAH...
Lepas tu demam semula...
last2...check darah....positif denggi...

Semalam....dtg le segerombolan pekerja kesihatan...
Buat pemeriksaan...dari rumah ke rumah...
Sib baik ghumah aku clear...
Ahakz

17 comments:

kakcik said...

Bahaya tu... semoga beliau segera pulih.

wahida said...

weh, seriau aku dgr...ko ngan family jaga diri bebaik yer...

che'ila said...

nanti adalah y datang buat fogging..kalau kau kolej saya,selalu je ada sembur se,bur asap tuhh..kadang2 mencik jugak,hehe!

nza said...

kt tmn akak pn slalu ada kes...every month ada je pjbat kesihatan dtg sembur kwn.....

HonEyBuNNy said...

bahaya tu...jebat...acu tgk kot2 da nyamuk bawah tudung..hehehhe

She is f.A.z.A said...

if rumah u ader nyamuk ades kn denda nnti bro :P

siti murni said...

masa untuk u & jiran2 bersihkan kawasan rumah u all tu...lebih baik mencegah sebelum kena...beli stok ubat nyamuk....erm..ni peringatan untuk i sama ni..huhu

jeBateja said...

Kakcik - mmg bahya ooo....den dlm berhati2 sekarang

jeBateja said...

WAHIDA - tq geng...den akan sentiasa berhati2

jeBateja said...

CHE ILA _ now asap berasas kan air...tak de lekat2 busuk kat sofa

jeBateja said...

NZA - maknanya...kerap le berlaku denggi erk...

jeBateja said...

Honey - ada plak bawah tudung...marahkan nyamuk...tudung di bakar

jeBateja said...

FAZA - sudah di periksa.....ngak ada jentik2

jeBateja said...

SITI - tq....kena sentiasa beringat ni

LeeAneem said...

taman teman baru jer buat gotong-royong sbb ade kes 2 org budak kena denggi....fogging pun dah selalu buat....bahaya denggi nih...

jeBateja said...

ANEEM - tu dia...bebudak kena yg tak tahan tu....sian kat depa laaa...

azzey said...

jeBateja: x abis2 dgn denggi ye....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin