Kawan - Kawan jeBateja

Monday, January 31, 2011

Kenapa Kita Lembab Sangat ( Isu di MESIR )...



Mesir bergolak...Lantak lah...
Kalau sape tahu perangai Hosni Mubarak tu...
Memang patut le dia kena begitu...
Yang nak dirisaukan...
Pelajar2 or Rakyat Malaysia kat sana...
Dari rakan2 blogger yang ada family disana...
Memang depa dok risau sangat...
Duit tak de...
Makanan tak de...
Ada yang kena rogol...
Uikk...entah lah...
Seram den...
Harap semua rakyat Malaysia kat sana dan juga...
Kawan den yang ambil MEDIC kat sana selamat...

Kenapa kita takut nak habiskan minyak nak selamat rakyat kita...
Tak kan nak tunggu rakyat kita separuh mati...
Baru nak terbangkan C 130 ni...

Dulu time Rakyat kita kena tahan kat Gaza pun macam tu gak...
Takut tul habis minyak nak bawa pulang Rakyat sendiri...
Nasib baik le ada Duta Turki yang menolong rakyat kita dan Indonesia...
Adehhh....

Beberapa hari lepas dah kuar berita yang Lanun Somalia ditawan Komando Malaysia...
Ini membuktikan kita cukup terer...
Tapi...
Kenapa kat Mesir ni lom ada apa2 tindakan...
Ishh...sian laaa...

Dulu masa percubaan mengelilingi dunia oleh Datuk Azhar...
Tiang kapalnya patah sehingga kandas di Falklands...
Boleh jer TUDM pi hantar Tiangnya...
Now...dalam keadaan macam ni...
Nak tenguk jer ke...?

Den harap...Den SALAH...
Salah sebab ketika blog ni di tulis...
KERAjAAN MALAYSIA secara RAHSIA sudah pun menghantar...
Semua kapal Frigat terbarunya ke sana...
Semua HERCULESnya melayang juga ke sana...
Dengan NIAT...
Nak ambil Rakyat MAlAYSIA di sana...
HARAPnya...begitu laaa

Citer Tv Dulu2 - The Six Million Dollar Man...

Ini salah satu yang di tunggu setiap minggu...
Gempak beb...
Lelaki yang sangat mahal ni...
Ada kekuatan luar biasa...
Sebab dia ni bionic...
Citer ni dalam tahun 1980an...
Antara citer kegilaan bebudak cerdas macam jebat...
Ahakz...

Batasan Kasih...

Tu dia...tajuk tak leh blah...
Batasan kasih kunun...
Sebenarnya nak nunjuk batas sawi jerk...
Masa masukkan post pasal batasan kasih ni...
Wife dah sound...
Itu sawi dia tanam, jangan plak ngaku den plak tanam...
Ahakz....tak leh blah lah wife ni...
Baru nak naikkan saham sendirik...
Ok...sawi ni wife yang tanam...
Dia yang create...
Den tunggu bosa...
Makan...
Ahakz...

Sunday, January 30, 2011

Pengat Free...

Ini pengat anak buah bawak ke tempat kerja...
Sedap bangat...
Manis..? Tak manis sangat...
Seikhlas rasa jerk...

Zomm sket...
Ada sape2 maw...?
Ambil lah...
Sesudu jer taw...
Ahakz

Citer Tv Dulu2 - 21 Jump Street...

Ini salah satu citer yang best...
Asalnya budak2 nakal...
Pas tu dilatih jadi polis undercover...
Yang paling penting...
Perlakon JONNY DEPP dikatakan mengasahkan bakat dari siri drama ni...
cuba le tenguk dalam intro citer ni...
Hensem tak Jonny Depp masa lalu...Ahakz

Machine CMM Jahanam...



CMM = Cordinate Measuring Machine...
Tugas2 rasmi dia, membantu den buat inspection kat kilang...

Sana sini bodynya terdedah...
Macam robot plak...
Tapi dia bukan robot...

Tapi sebenarnya bukan rosak...
Kena calibrate...
Dah tugasnya untuk pastikan part ok...
So dia dimestikan ok jugak...
Orang luar datang untuk check dan calibrate CMM ni...
Agar ia sentiasa sihat dan ok...ahakz

Saturday, January 29, 2011

Nenas Dalam Tin...

Ni hah...nenas dalam tin...
Lobih masa buat puding nenas dulu...
Tak leh nak simpan lama2 lah...
Tergoda tenguk tin nya...
Selalu memanggil2 suruh makan...
Akhirnya....nenas ni menjadi kekejaman si jebat...
Habis sudah ke perut...ahakz...

Citer Tv Dulu2 - The Incredible Hulk...

Ini cerita masa kecik2 dulu memang top...
Sebabkan TOP, citer HULK ni telah di MUVEE kan pada tahun 2008...
Tapi Hulk versi baru tak de lah best sangat...
Banyak sangat guna teknik komputer...
Yang dulu2 jugak best...
Hulk dulu..kalau jadi HULK jer...conpem baju seluar koyak...
Aku rasa dia sure beli baju BANDEL jerk...
Ahakz...jimat beb....


Bahaya Betul...

Ini ALCOHOL bukan yang memabukkan tu yea...
Ini ALCOHOL digunakan dalam industri perkilangan...
Kalau minum...mabuk tidak...
Masuk kubur tu leh dipertimbang...
Biasanya digunakan untuk mencuci intrument inspection...
TAPI...

Memasukkan ALCOHOL ni dalam botol mineral water memang buat aku marah...
Walaupun ada label...
Tapi aku rasa still tak selamat...
Bahaya...
Den dah tukaukan dalam bekas lain...
Tak sanggup tenguk jer risiko ni...

Friday, January 28, 2011

Ada Duit...Ada Sate...

Ini duit bukan korang yang punya...
Ini duit Tokeh Sate yang punya...

Jamuan sate dalam lab yang menyebabkan bau dalam lab sungguh HARUM...

Time makan...kerjasama sangat bagus....ahakz...

Makan...Makan...Makan sampai muntah...

Serbu......
Jamuan sempena kenaikan GRED beberapa orang kakitangan dan penyelarasan gaji...
Alhamdulillah...

Citer Tv Dulu2 - Combat...


Ini pun citer perang keluaran negara baget terer...
Citer ni kat Malaysia disiarkan tahun sekitar tahun 1980 rasanya...
Masa tu den tadika lagik...
Oleh kerana den anak askar...
Bab2 citer askar memang tak leh nak tinggal...
Siap bercita2 nak jadi askar lagik...
Nak jadi pemandu kereta perisai....ahakz...
Lama sangat dah citer ni...lupa dah al kisahnya apa...?

Thursday, January 27, 2011

Citer Tv Dulu2 - Baa Baa Black Sheep...

Citer ni pun best bangat dulu...
Tapi kalau sekarang den raso tak best kot...
Sebab apa tak best...?
Sebab citer pasal Askar AMERICA yang bajet bagus...
Depa jer yang menang SOKMO...
Best lagik Askar MALAYSIA...
Lanun Somalia pun KANTOI...
Askat pakatan EU pun tak seberani Askar MALAYSIA & KOREA...
Berbalik perihal citer dolu2 ni...
Berlatar belakang Perang Dunia ke 2...
Dulu2...kalau malam ni tgk citer ni...
Esuk kat sekolah pun lum habis citernya...
Meyembur air liur citer balik kat sekolah....ahakz...


Akhirnya, Siap Gak...

Akhirnya...siap gak Video Resepi Puding Nenas...
So kepada nak cuba...
Boleh le cuba try test...
Sedap puding ni...
Rasa NENAS...
AHakz...
Try erk...


Dah Orang Bagi...Sebat Jerk...

First day keja malam semalam, dah ada anak buah belanja makan...
Roti canai kosong 2 keping...Teh tarik satu...
Depa sian kot...rehat pun dok kerja lagik...
Apa nak buat...time ada masalah...terpaksalah bapak buah dia kerja macam orang meroyan...
Time takde kerja...Terpaksa le kacau orang buat kerja...
Ahakz...
Sedap plak roti canai tuan amir beli ni...
Mana dia beli tah...

Zoom sket...ada nampak LOGO HALAL tak..?
Tak de erk....?
Ahakz....

Wednesday, January 26, 2011

Puding Nenas Version Ke 2...


Ta Daaa...baru jer siap buat puding nenas kali ke 2...( 26 01 2011 - 5.15pm )
Kali ni untuk divideokan cara membuat resepinya...
Masa ni lom beku lagik...
So lom leh buat video dulu...
Nak potong2 dulu...
Nak tenguk isi kandungannya, visual dan paling penting RASAnya...
Tang RASA..jiran2 jadi mangsa kot...
Sebab malam ni den cuti...
Tak dapat bagi anak buah rasa...
Ahakz...
Tang nak videokan ni...jebat guna Window Movie Maker jerk...
Jebat tak terer macam si MIZAH...
Dia belaja kat U perihal buat muvee2 ni...
Jebat buat ala kadar jerk...
Janji orang paham...
Ahakz...

Citer Tv Dulu2 - MacGyver...

Citer ni dulu kalau tanya budak2 mmg tahu sangat...
Hero yang tak suka guna senjata api...
Apa yang ada sekeliling dia...itu le senjata...
Masa ni kalau tanya anak dara2 kampung pun taw gak...
Sebab heronya leh tahan hensem...
Tapi yang menarik perihal kreatifnya Macgyver ni...
Teringin plak nak jadi mcam dia...



Tuesday, January 25, 2011

Citer Tv Dulu2 - AirWolf...

Ni hah satu lagik citer memang tak tinggal setiap minggu...
Dah lupa plak hari apa citer ni dulu...
Lagu intronya memang sedap...
Buat ringtone pun best...
Layan video intronya dibawah...

Permain Import...

Semalam sepatutnya kerja malam tapi bos suruh masuk siang...
Alahai...pala otak dah setting nak masuk malam...
Tapi aku di panggil sebab bantu shift aku tumpang ni...
Ok lah tu....leh gak tgk2 shift siang ni....
hari ni aku keja malam balik....
Pehhhh....



Monday, January 24, 2011

Citer Tv Dulu2 - Knight Rider...


Cuma nak ingatkan Nostalagia...
Siri drama omputih dolu2 yang jebat minat...
Salah satunya...KNIGHT RIDER...
Citer keta leh cakap ni...( sah2 menipu )
Tapi sekarang dah taw... kecik2 dulu kena tipu...ahakz...
Lagunya INTRO nya best taw...
Kalau buat ringtone pun sodap...ahakz...




Jom Ngecat...

Nak bgtaw secara IKHLAS...ini bukan alatan ngecat kereta...
Ini untuk ngecat lab...
Tempat si jebat bekerja...
Tapi si jebat tak ngecat pun...
Tenguk jerk...ahakz

Megat dengan skill ngecat tahap GABAN biru langit ke 7...

Pembantu megat dengan gaya mencucuh langit...

Megat mengalami tekanan perasaan akibat bau yang dikuarkan tong cat...
Jadi mental jap...

Megat dibantu oleh pembantunya...
Lagik td buat dinding ni...tak habis2...

Megat dah letih...
Otaknya perlu di rehatkan...
Ahakz...

Sunday, January 23, 2011

Citer Tv Dulu2 - Greatest American Hero...

Ini lagik satu hero buatan america yg benggong...
Mula2 tak pandai terbang...
Dah pandai terbang tak pandai plak nak turun...
Seingat aku...sampai habis citer ni...dia tak pandai2 nak turun...
Tapi citer ni kelakar beb...
Hero yang benggong...ahakz...
Kat bawah ni intro ceritanya...

Limau Lagik...

Limau Lagik...
Dapat lagik limau dari supplier...
Apsal plak limau ni bungkusan nya lain erk...
Yang ni jenis terbaik ke...?
Ahakz...untung le aku...
Ahakz...

Boli dan Bolah...

Hari tu ada gi Giant kat Nilai...
Tak le ramai orang...
Kami sefamily pegi nak carik barang2 keperluan...
Tapi tak banyak barang yang ada...
Satu lagik...masa pergi ari tu...ada tarian singa...
Punya lah kuat bunyi gendang...
Tapi meriah...
Ramai orang ambil gambo...
Den pun samo laaa...

Sawi Tanam Sendiri...

Sawi ni kita orang tanam sendiri...
Beli benih kat kedai hardware...
Now sudah boleh dimakan...
Best rasanya...makan makanan yang kita tanam sendirik...

Zoom sket....ahakz...

Saturday, January 22, 2011

Teman Kerja...

Setiap hari pergi kerja bawak menantang ni...
Kalau den tak perlukan...
Ada lah yang perlukan nanti...
Kalau setakat pening2 sket...
Rasanya leh lah kurangkan...
Minyak Cap Kapak....sentiasa di hati...sentiasa di poket...

Kucing Di Kilang...

Kucing ni asalnya kucing liar...
Tapi dek kerana selalu diberi makan oleh bebudak ni...
Dah jadi manja...
Tak takut orang langsung...
Semua orang nak dia manja...

Time takde tempat nak bermanja...
Lepak le sendiri2...

Pos istimewa...tah apa namanya...

Tazkirah Rabu...

Setiap rabu kat kilang ada tazkirah...
Ustaz nya plak jemputan dari luar...
So masa rehat pukul 1pm ke 2pm...
Leh le ke surau untuk dengar tazkirah...

Ustaz sedang memberi tazkirah...

kusyuk budak ni mendengar...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin