Kawan - Kawan jeBateja

Monday, January 28, 2013

Jebat Megamuk Di Ladang...


3 hari lepas jebat balik kampung...
Melihat ladang getah family kami di Felda Palong 13, Gemas, Negeri Sembilan...
Felda kami terlibat dengan penanaman semula...

Hari ni sudah sampai ke rumah...
Upacara menanam pokok getah sudah habis...


Hanya tinggal meletak baja pengalak urat pokok...
Yang ni nampak senang...
Tapi still berpeluh...
Apa lagik jika melibatkan 2000 batang pokok...
Atau 10 ekar tanah...
Perasan tak di gambar atas...
Jebat pakai glove...
Wife jebat yg pegang cangkul tu tidak pakai glove pun...
Auwww...
Aii tak maw tapak tangan ai kasar u....
AHakz...


Ini sample pokok getah kita orang...
Masih baby lagik...


Kereta jebat turut di bawa ke ladang...
Mak dan Ayah keberatan membenarkan...
Jebat kata kat depa...
Jebat bayar keta ni bulan2...
Kenapa plak dia tak leh berkhimat untuk jebat...
Dia mesti lindungi family jebat ke ladang...
Itu tugas dia...

Jebat belaja kata2 ni semasa di jepun...
Sorang mat jepun tu nasihatkan jebat...
Kereta mmg tugasnya melindungi kita...
Ada betulnya kan...?

Ahakz...

8 comments:

Chik Att said...

Bakal jutawan getah .....

NzA said...

mengamuk yg membawa hasil ...ok la sgt2 tu.

Muhammad Syahmi said...

Kereta saya yang murah tu pun redah masuk kebun yang penuh semak dan air bah.

Kalau rosak,beli la baru.... hehehe...

MystoryPic said...

wah.... tauke getah ke, harga getah mahal skrg ni

Papa Mifz said...

1st time den tgk pokok getah yang masih baby...

Mysara Ab Rahman said...

krete pn diajak trun padang..hee

Amanda Suria said...

seronoknya ada ladang sendiri...SA kalau ada ladang nak tanam pokok epal..hahahahahahaha

izfanora said...

bakal jutawan, apa da hal bawa kete masuk ladang.. ye dak? :P

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin