Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, January 6, 2013

Kapal Selam Yang Kecil2 Cili Padi...


Ingat lagi pada tarikh 20 Mac 2010...?
Sebuah kapal tentera Korea Selatan di tembak oleh kapal selam Korea Utara....
Mengorbankan seramai 46 orang anak kapal...


Kapal tersebut di tembak dengan torpedo jenis CHT-02D...
Itu tak heran lah kan...
Antara tugas torpedo memang tenggelamkan kapal...
Sup terpedo jerk yg kenyang kan perut...


Isi utama nya...
Torpedo itu dilepaskan dari Kapal Selam mini milik Korea Utara...
Dan teknologi kapal selam itu adalah dari tahun 60an...

Emmm...
Kapal Selam mini...
Di khabarkan selepas kejadian itu...
Beberapa negara mula melihat Kapal Selam MINI sebagai satu senjata untuk peperangan di lautan...
Contohnya gambar diatas...
Kapal Selam mini milik Iran...

Malaysia...
Jebat tak taw ada ke idak...


Gambar 1 diambil dari SINI
Gambar 2 diambil dari SINI
Gambar 3 diambil dari SINI

Tq



10 comments:

luqman zakaria said...

aah kan ..malaysia ade x?? sku pon tatau!~

Muhammad Syahmi said...

Kapal selam yang kita ada pun rosak, tak boleh nak selam.

Mungkin kita rasa terlalu aman sampaikan tak peduli untuk memperlengkapkan pertahanan kita dengan senjata dan kelengkapan yang canggih.

Yang ada pun tak dijaga sangat, macam heli Nuri dulu.

MystoryPic said...

malaysia suka beli yang 2nd hand... tunggu korea utara lelong baru m;sia beli kot

Cikgu Ma said...

terpedo tu apa? dari dulu x penah tau...

jeBateja said...

LUQMAN - den raso tak de....ahakz

jeBateja said...

USTAZ SYAMI - bulan November lepas kita dah terima 2pcs Heli baru....2 dari 12 bijik...ahakz

jeBateja said...

MY STORY - second hand pun second lah....janji ada...

jeBateja said...

CIKGU MA - sejenis bom yang digunakan untuk memusnahkan. Ia biasanya digunakan utk tentera laut....sama ada kapal permukaan, kapal selam dan Helikopter.

Muhammad Syahmi said...

Kalau macam tu, baguslah.

Tapi kena jaga leklok. Jangan jadi macam Nuri lagi...

Muhammad Syahmi said...

Kalau macam tu, baguslah.

Tapi kena jaga leklok. Jangan jadi macam Nuri lagi...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin