Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, January 24, 2013

Maulidur Rasul, Kita Kerja...


 Salam Maulidur Rasul...
Kita kerja hari ni...
Semalam balik kerja 8.30pm...
Plan nak cabut masa 5.30pm...
Tapi banyak plak keja...
9.00 malam baru sampai rumah...
Lotih...
Mandi...
Solat...
Tidur...


Boleh buat azam ke hari ni...
Ingat nak berhenti rokok lah...
Mula2 nak berazam pada Maal Hijrah...
Tak jadi plak...
Hari istimewa ni kalau berazam berhenti rokok...
Bagus gak kot...
Nabi musti suka...
Lagi pun sejak demam minggu lepas...
Tak hisap2 rokok...
Berhenti aje lah...
Gambar atas tu rokok last week...
Last hisap 16/1/2013...
Makna nya sudah 8 hari termasuk hari ni...
Jika 2 hari jebat habiskan sekotak rokok Dunhill...
Sekotak RM10.20 ( harga semasa...)....
Sudah jimat RM40.80...
Wahhh...
Berhenti lah....

Ahakz...Ahakz...

6 comments:

Syazana Zainn said...

samalah, aku pon keje ni :(

weh benti la isap okok tu, membazir..

abah aku pon dah stop last year sbb demam teruk sampai tak leh cakap

penangan rokok ni punya pasallah.

:p

berentilah :p

NzA said...

ada rahmat disebalik domam tu jebat...Syabas, moga impian jebat terusssssss jadi kenyataan.....

Salam Maulidur-rasul.

suri solehah said...

triple pay tu,,,moga azam beraya..insya allah kalau ada kemahuan..ingat abg akak dulu..dia kata tak leh berhti ngejut,,sakit dada,,kurang2 skit2,,huhu

Daddy Ziyyad said...

ekau sematkan ajo dlm hati " merokok itu sama macam makan babi "..Insya Allah mudah berhenti..sebab merokok itu satu dunio punyo ulama dah kato haram..makan babi pun haram...bahahahah

Amanda Suria said...

ok la tu...triple pay..

Muhammad Syahmi said...

Cantik rokok tu, sayang la kalau hisap... hehehe...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin