Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, February 17, 2011

Cuba Teka...

Berapa RM telah terbakar...?
Ahakz...
Ada dalam RM20 ke...?
Adehhh

Den dah kurangkan ROKOK...
Lom leh nak berhenti lagik...
Lepas waktu kerja dah tak MEROKOK...
Dari balik ghumah...
Sampai masuk kerja balik...
Ahakz...
Hebat....Hebat....Si Jebat...
Ahakz...

19 comments:

Citarasa Rinduan said...

macam dalam 3 kotak jer..
sekotak berapa RM eik, citarasa rinduan tak niaga rokok..

KatekateKite said...

berhenti jerk tros encik jebat.
tunang saya, bli nequitin, makan n tampal, skali jerk bli, pastu tros benti.
gigih semangat die!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sekotak suploh hinggit....membazir jer kan.....

dah penat bebel kat incek T suh berhenti merokok...dia kata slow2 nak berhenti...

(^^,)❤

KatekateKite said...

same lah ngan kite yanie...
dulu penat tau kite hari2 bebel..
die slalu kat etaula, nantila, lps kawen la... mcm2 la!...

last2 kite sendirik mcm tak caye die dah benti! hahaha.
-----------------------------------

Jom singgah KatekateKite!
Ada cerita baru : Online Shopping | Vintage Casio Gold Watch

siti murni said...

betul2 bakor duit kan...haihhh...lu pikir la sendiri...

KatekateKite said...

bukan sahaja membakar duit, tapi bakor jantung skali! siannnn die dah hitam.huhuhuu.

shiqin said...

katekatekite..btol kew "bli nequitin, makan n tampal, skali jerk bli, pastu tros benti".
shqn de mbr yg mmg tegar gler nk bnhti..bese lah laki ni dgil sket kn.huhu

p/s: bukan sume laki oke.
:)

KatekateKite said...

shiqin, yang penting adalah NIAT di HATI.
encik T kite tu, die memang dah NIAT nak berhenti lame dah, cume tunggu masa yang sesuai, tambah plak kawan2 die kat opis pon dah sorang2 berhenti, so die semakin SEMANGAT lah!

*semoga kawan shiqin pun peroleh NIAT yang KUKUH dan TEGUH! :D

---------------------------------

tambahan, perbanyakkan membaca keburukan merokok, encik T kite semakin kuat jugak bile baca tentang kenapa org yahudi pandai, nanti kite carik eh link tu ;)

KatekateKite said...

Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab).

---------------------------------
Artikel penuh dekat sini, memang panjang, tapi sangat bernas!

wahida said...

x pe slow2...aku sokong ko jebat!! caiyok caiyok!

shiqin said...

KatekateKite: tanx kongsi info..
:)
nnt shqn nasihat kn lagi mbr shqn yg tegar tu ok..

chiLleD...!! said...

bguslah law jebat dh kurng merokok..hrap dpt brhnti trus lah nnti sblum trlmbt..=)

gadisBunga said...

RM jadi debu.

tak best ni wey...

NISA KHAIRI said...

baguslah dh nk berhenti merokok..nisa pun kureng suka org merokok ni..sbb satu nisa ada asma n xelok utk anak2 tengok n bau..bukan ke boleh merosakkan kesihatan org dsekeliling jugak..alhamdulillah dh berusaha utk berenti...

zati embong said...

xpe, slow2..kena start dr sikit2 O.o

KUREKURE COMEL said...

cukup nk beli satu set pizza regular tu....hehehe

alinac lover said...

bgus2..jgn benti trus..kang badan terkejut..leh sakit tau

azzey said...

Well done jebat!

jeBateja said...

Alamak....terima kasih semua...cos sudi beri semangat....dan nasihat...muaaahhhhh...luv u alll....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin