Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, February 26, 2011

The Puding Triffle From Jebateja...

Selalu dah jebat buat Puding Triffle ni...
Puding Triffle yang rumit ni jebat tak buat kalau tiada yang rekwes...
kadang2 ada orang tempah...
Kadang kala wife yg rekwes...
buat kan ajer...
Gambar atas, lapisan paling bawah...
Agar2 biasa dengan buah pic...

Lapisan berikut dengan Puding Kelapa segera dan Swiss Roll...
Swiss Roll dilembabkan dengan Sirap dari buah pic tadi...
Swiss Roll perasa Mocha...( rasa mcm kopi jerk...)

Lapisan berikut dengan Rich Coklat...
Bersama Swiss Roll perasa pandan...
Juga dilembabkan dengan sirap dari buah pic tadi...
Lupa nak bgtaw...buah pic tu dalam tin so ada sirap dalam tin tu...

Lebihan Rich Coklat jebat tutup Swiss Roll tu...
Tenguk gambar finishing tak cantik erk...
Biasa lah kerja lelaki yang bekerja kilang...
Kasaq sket...ahakz...

Tadaaaa...
Dah beku...
Dah siap utk di hidang...

Ini belahannya...
Wife jebat HANTU puding ni...
Suruh dia buat sendiri tak maw...
Air tangan asben dia yang tak berapa hensem ni le yang dia nak...
Kalau ada masa...
Memang jebat akan buatkan...
Ahakz...

** Kos puding triffle ni tinggi sket....TAPI kalau makan dengan LIMPAHAN Yogurt....pehhhhh....
Sampai menjilat kaki kerusi tu....
Ahakz...

27 comments:

zati embong said...

nganga mulut...kagumnya...jat paling suka part yg ade kek 2.bestnya.kagumnya nih!!

Citarasa Rinduan said...

peeh............bab nie..kak ayu angkat tangan..mengalah...

hahahha..terbaik....
kalaulah en zalie buatkan kak ayu...yahoooooooo!!!!!!!!!!!

akulah manusia paling happy...heheh

PS: lewat betul kamu tidur malam tadi...kerja larut malam eik??

NISA KHAIRI said...

nak resepi!nak resepi!nak resepi!nak resepi!nak resepi!plzzzzzzzzzzzz

HonEyBuNNy said...

fuhhhh...gila sedap...sedap dari membeli tudung2ku..hehhehe

alinac lover said...

yg ptih tu apa ek?puding kelapa segera tu mana nak dpt ya?

yatie's EPISODE said...

perhh.. sedap hingga menjilat kaki kerusi ye? hihi

jeBateja said...

ZATI - nganga...nak kena suap ke...?? ishhh...buat sendili...buat sendili....ahakz

jeBateja said...

CITARASA RINDUAN - kak...mana leh kita lawan tokeh...tokeh buat lagi kaw2 punyer....


Kita keja malam masa tu....siang apa lagik...bikin PUDING laaaa

jeBateja said...

NISA - nak resepi----sila ke youtube & search jebateja....ahakz

jeBateja said...

HONEY - mana plak tudung sedap....lawa laaaa

jeBateja said...

ALINAC - ada...kat supermarket...jebat guna jenama NONA...

jeBateja said...

YATIE - hahahahahahaha...itu kalau bab kempunan...ahakz

a.samad jaafar said...

hish..apa pasal hari ni asyik terjenguk blog yang boleh buat aku nitik air liur nih.. ??

err..t kasih sudi jenguk dan komen diblog saya ye..

jeBateja said...

SAMAD - kalau nenguk blog hang....pun terliur jugak.....ahakz...

nur aisya humaira said...

wowww2,kecur liur tgk..:)

alinac lover said...

ok nnti nk cri jenama nona~

jeBateja said...

NUR - ambil le sepotong tu...ada banyak lagik tu...

jeBateja said...

ALINAC....serrius nak buat ke ni.....alhamdulillah....try...try

NzA said...

eeeemmmmmmm...xthn tgk..mengancam weh.

azzey said...

Baru tgk gbr pon dh rs sedap nih..:)

ツ pencinta pelangi said...

nyummy!
dah buat tapi tak berapa nak jadi la pulak. :(
rasa dia boleh tahan superb. :D
Bila di terbalik, bhgn agar2 n puding tu xbrpa nk jd. RUNTUH my triffle. hehee...

lenkali nk try lagi, tp guna puding segera pulak.

jeBateja said...

azzey - aikk..tgk pun dah sedap...cuba try buat plak....ahakz...

jeBateja said...

NZA - ahakz...ahakz...sila..sila...tgk gambo jerk...ahakz

jeBateja said...

Pencinta pelangi - sila guna puding segera...kalau nak buat puding jugak...sila tambah 5gram serbuk agar2....keberatan tu tak tertanggung dek puding....

ツ pencinta pelangi said...

nk tnya, agar2 tu memang lembut ke? sila tengok puding triffle yang tak jadi di http://pencintapelangi89.blogspot.com/2011/04/triffle-yang-tak-jadi.html ..

1 kotak agar2 nona tu 90g kan.. jadi guna sekotak or 5g ?

jeBateja said...

baik guna serbuk agar2...pas tu bancuh sendirik....puding jerk guna puding segera...

ツ pencinta pelangi said...

ha, tu la, baru nk tnya harini psl agar2 tu. ehe. ada eh jual, xthuu pulak. tau agar2 yang bertali-tali ja..

ok2. noted.

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin