Kawan - Kawan jeBateja

Friday, July 15, 2011

Air Tangan Seorang Wanita...

Tengahari semalam wife masak ikan patin gulai tempoyak...
Sebagai anak kelahiran Kuala Lipis, Pahang...
Sudah semestinya wife tahu masak makanan kebangsaan LIPIS...
Den dulu tak minat sangat dengan masakan macam ni...
TAPI...
Kuasa air tangan seorang isterikan...
Makanan Tak sedap pun jadi SEDAP...

Dan bagi den yang TAk cerdik ni...
Kalau nak tambat hati suami...
Rajin2 lah masakkan untuk suami dan family...
Isya Allah...
Jika terpesong hati suami ke ARAH lain...
Kepada isteri yang memasak dengan setulus hati jua di ingatnya...
Macam kita le...
Pi jauh mana pun...
Masakan BONDA juga yg sedap...

Jika suami masih lagik nak berpaling kepada yg lain...
Kalau tak isteri tu masak sambil merungut2...
MUNGKIN...
Suami tu mmg BUTA HATI nya...

What U Give....U Get Back...ahakz...
Tidak DI SINI...
Mungkin DI SANA...
Mungkin di ANUGERAH Allah anak2 yang SOLEH...
Mungkin di ANUGERAH anak2 yang BIJAK...
Mungkin masuk SYURGA tanpa HISAP...
Dan Mungkin yang JANGAN diharapkan...
Di GANTIKAN SUAMI yang MASKULIN macam si Jebat...
Waka...waka...

Ayat last tu jangan PERCAYA...
Ambil apa yang nak di sampaikan jerk...
Ahakz

22 comments:

Dinas Aldi said...

power sungguh air tangan wanita yg ikhlas suci murni gitu :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG ai x pernah makan tempoyak...jakun ker??? sebab rasa org utara sama kot...ai everyday masak sebab sini susah nak dpt makanan halal....but look yummy tempoyak itew...ahaks

NzA said...

Yes!!! setuju....dan airtangan seorg ibu amat penting utk melahirkan anak2 yg cemrlang dunia n akhirat...

Aku Ibu Muda said...

oke, balik ni kena masak tempoyak patin...

sbb husband dah duk teringat2 tempoyak ibu mertua dia...ahaks!

zati embong said...

sedapnya.hihi.itulah yg org ke temerloh sibuk mncari ikan patin msak tmpyak je.

maya amir said...

perghhh jebat.. kecuq dah air liur nih.. patin tempoyak mmg best!!! dapat lak yg fresh from temerloh..phewww..;)

NISA KHAIRI said...

Pheww...favourite saya tu..mintak sket..huhuhu

jeBateja said...

DINAS - ahakz....dari hati yg suci....ahakz...

jeBateja said...

LADY - den pun tak pernah makan tempoyak mentah....kecuali kalau dah di masak...ahakz...

apa hang masak erk...

jeBateja said...

NZA - alamak.....itu mcm aaaa....mmg betul....setuju....

jeBateja said...

IBU MUDA - apa lagik....kasi buat utk suami satu periuk...ahakz

jeBateja said...

ZATI - tak payah lah...meh dtg LIPIS.....ahakz....bila den balik sana lah

jeBateja said...

MAYA - hah...hah...den boli kek TESCO Nilai jerk....

jeBateja said...

NISA - malang nya....sudah habis....waka....waka...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

masak benda lain selain tompoyak la ngeeee

jeBateja said...

LADY - ahakz....gituuu....asam pedas satu...ahakz

Adzriel AB said...

sedap tu... favorite arwah ayah kak liza ni. setempat dengan 'Aku Ibu Muda' lah ye... kelepih!

tak nampak jijan pun. jumpa yusni & rashid (ingress) je tadi kat sra.

jeBateja said...

KAK LIZA - ahakz...cuba kak liza try buat plak....ahakz....

Ibu Muda tu taw org LIPIH....tapi tak taw dia kpg apa..

Papa Mifz said...

aduh nmpk sedap yo..tapi den x mkn ikan...fobia la dgn tulang ikan...

MIMIE AIZA said...

wahaaaa lapar terus

jeBateja said...

PAPA - aikk...phobia dgn tulang ikan erk....pulakkkk....ikan ni sedap ooooo

jeBateja said...

MIMIE - aikkk...hang lom makan lagik ke...?...sudah habis maaaa

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin