Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 18, 2011

Ini Bukan Perhimpunan Bersih...

Isnin...
Seperti mana di beritahu...
Kami dikilang ada perhimpunan...
Macam2 ucapan boleh didengar...
TAPI...
Den paling suka bila bos dari project department yang berucap...
Lebih membina...
Lebih realistik...
Kami di syarikat berasaskan AUTOMOTIF...
Persaingan GLOBAL...
Sangat tinggi...
Cerita2 persaingan ni terutama dari China dan Indonesia...
Memang meyeramkan...
Silap haribulan den jual nasi lemak tepi jalan jerk...
Cerita pasal NASI LEMAK...

Pagi tadi dapat nasi lemak...
Orang bagi...
Sebagai UPAH...

Upah sebagai apa...?
Sebab buatkan dia surat rasmi permohonan tukar jabatan...
Setakat ni...
Den dah buat 8 surat RASMI yang pelbagai kisahnya...
Upahnya murah...
Tapi den suka...
Leh improve den nya bahsa persuratan...

Errr...korang terliur ke...?
Maaf lah...
Den mmg berniat buat korang terliur....
Ahakz....Ahakz....

28 comments:

Citarasa Rinduan said...

jebat!!!!
lepas baca entry nie..
kak terus kluar tanpa toleh2 nasi lemak y rasanya sure mengiurkan..

ko mmg nakal!!!!!

NzA said...

perhimpunan putih ek???

xthn tgk nasi lemak yg mengancam tu...buat daku rasa trancam mlm2 nie...lapo.

zati embong said...

tlg buatkan surat rasmi pd bos jat leh.naikkan gaji.jat da nk gila keje ni.

padlie said...

Nak tanya, kat syarikat Jebat ada buat EMC test tak? Vibration ke?

ILA HonEyBuNNy said...

jebat sokmo buat org terliur kan...

nasi lemak la.kek la..hehe..

selamat la baca entry neh sambil tutup mata dengan tudung..hahah

Dinas Aldi said...

walaupun bukan perhimpunan Bersih tapi nampak bersih perhimpunan tu, kihkihkih

kejam nau ko jebat, tayang2 nasik lemak tu, haisy..

jeBateja said...

KAK AYU - lorrr...kak ayu...kira sama lah sekarang...kak ayu dgn pulut hitam durian....uhukz...

jeBateja said...

NZA - uikk..jgn makan malam2....kolestrol...kolestrol....ahakz....sabo....sabo...

jeBateja said...

ZATI - tak leh aaa...kalau minta cuti bertunang leh aaa...ahakz

jeBateja said...

tak de...kita org buat part kecik2 jerk...contohnya...brake drum...

jeBateja said...

HONEY - mana ada....mana ada...fitnah...fitnah....ahakz

jeBateja said...

DINAS - uhukz...nasi lemak tu mmg...dia kejam...jebat ok...ahakz

bunga said...

layan jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wahai hang jebat x patut membuat tun fatimah terlioq bergini rupa....kalo kat mesia leh terjah kuar cari...kat sini kena bikin sendiri baru leh makan...uwaa stress...rindu nasik lemak tepi jln itew...terbaek dari ladang

maya amir said...

ya ampun..ni dah ke dua pluh blog tayang makan.. heheh..hari selasa mmg hari makan gamaknye.. nasi lemak tu bikin den terliur...dah ..dah den kene scroll bawah ni, bagi hilang terliur nih..:)

alinac lover said...

hahaha sabar jela~

Aku Ibu Muda said...

nasi lemak tengok sebelah mata je...tapi kalau nasi kerabu, yg tu den toleh berkali2 :)

Miza Ramli said...

sedapnya!!

izfanora said...

sangat terliur.. knp hr nie bila terjah blog msg2 tunjuk gmbr mknan? tekanan !

wahida said...

bagus la ko ni, mcm2 skill ko boleh buat kan?

cayalah!!

siti murni said...

wahh....kalau camtu chek pun nak ambik upah buat surat rasmi lah...hehe......berbaloi-baloi!!..hehe....

Papa Mifz said...

pagi tadi den bfast nasi lomak..:)

Adzrien Shoppe said...

saper bos dari project department tu?

jeBateja said...

BUNGA - layannn?...layan apa....?...makan...?....ahakz...dah habis....ahakz

schaze zainn said...

wah kilang ko macam kilang jepon looorh.

kalau kilang jepun setiap hari ade senaman segala dgn perhimpunan..kehkeh xP

kilang aku US punye, so takde la skema sangat..haha

siap bleh pakai t-shirt dgn jeans jek.

jeBateja said...

SCHAZE - uikkk....kilang apo ko tu...buek apo...nak yo den taw....ahakz

cik bahulu oren said...

gila lah teliur..da la tgh puasa nih..hahahaa

schaze zainn said...

kilang aku buat fiber optik. xP

ko google je Finisar (m) xP

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin