Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, July 13, 2011

Pemerintah Pertama Askar Melayu...?

Pemerintah pertama Askar Melayu...
Lt Kol G Mc I S Bruce MC...
pehhh...
Macam mana nak baca nama dia daaa...
Sebelum lupa nak bgtaw...
Askar melayu mula di tubuhkan pada 1 mac 1933...

Askar Melayu percubaan....
Hanya 25 orang sahaja...
British nak tenguk...
Boleh ke orang2 Melayu mengikuti DISIPLIN KETENTERAAN...
Dengan kejayaan 25 orang ini lah...
Askar Melayu ada sehingga sekarang...
Now ia di lebih di kenali Rejimen Askar Melayu Di Raja or RAMD...

OOO...
Ini askar masa depan...
Belakang baju hitam tu...
Kolonel Jebateja Pjk Mlk Tlk Ppk...
Pehhh...
Jeles...?
Ahakz....ahakz...
Baru nak belaja Photoshop...
Ahakz...

28 comments:

wahida said...

tetiba aku rasa nak mkn kolonel burger KFC...kehkeh...

eh, tapi tetiba teringat video pasal KFC tu...huhu...

Adzriel AB said...

nak tembak gas pemedih mata ke?

Pencacai Alim said...

masa perhimpunan pakat pakai gini..baru selamat..

My Little Diary said...

kekekeee
ok lah tu jebat..lama2 nanti pandai ler dgn photoshop...

Fyqa said...

fuyooooooo

Aku Ibu Muda said...

jebat jd askar? tak caya

schaze zainn said...

pergh.. askar masa depan cengitu eh?

hodohnya kostum..agaga xP

gadisBunga said...

askar melayu. tapi pemerintah mat saleh.

tak best langsung.

ILA HonEyBuNNy said...

alamakkk...

tetiba tutup muka dengan tudung...sebab baca sejarah...cek ne xpndai sejarah..heheh

aleen aiden said...

pergh...dah tu name die tu nak sebut macam mane?kne masuk mengeja balik aku gayanye neh.

Dinas Aldi said...

tang part nak sebut nama omputeh tu dah tergagau2, tambah plak nama kolonel Jebateja tu lagi, memang fail cek bab ni.

zati embong said...

jat rasa kan jebat kena masuk wataniah la!

siti murni said...

fuyooo...askar masa depan...takottttt......:) hehehee

NzA said...

seram tgk gmbar akhir tu....

jeBateja said...

WAHIDA - makan jerk...itu kes terpinggir...ahakz....hang makan dulu..ada rasa tapak kaki...hang bgtaw...ahakz

jeBateja said...

KAK LIZA - uikk...gas tu sensitip di sebut buat masa ini....no komen....ahakz

jeBateja said...

ALIM - wahhh...hang dah kembali erk...ahakz...

Selamat ke...maw nya semua org larik.....alien mai....ahakz

jeBateja said...

MLD - ha...ha....dah lama usha...tak pandai2....ahakz..tak kreatif aaa

jeBateja said...

FYQA - hang jangan...mana taw.....den jadi askar tul2 nanti....ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - harap sangat....jangan le percaya...ahakz...ahakz...

jeBateja said...

SCHAZE - huduh ko kata...kureng asam keping tul....tak support langsung kat den...ahakz....ahakz....

jeBateja said...

GB - mula2 jerk....pas tu dah tukau le...sebagai percubaan....ahakz....

jeBateja said...

HONEY - cisss...merendah diri kunun....sejarah awal tudung taw...taw....ahakz

jeBateja said...

ALEEN - den harap ko tlg ajau kan mcm ne nak sebut....ahakz....ahakz

jeBateja said...

DINAS - alaa...ko jeles kan...kan....kalau KAPTEN jebateja ok gak kan...kan....ahakz

jeBateja said...

ZATI - ha ah.....kaki den dah patah lapan leee....ahakz....ahakz...

jeBateja said...

SITI - den mesra alam laaa...jgn le takut....ahakz

jeBateja said...

NZA - abaikan...anggap ia nya hensem jerk....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin