Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, July 20, 2011

Jepun Mali...


Hadiah ni kan...
Jebat dapat dari seorang budak kilang yang gi Jepun...
Sempena Festival berkaitan Automotif di sana...
Sebenarnya Jebat pesan kat dia beli kan Magnet yg lekat kat peti ais tu...
Bahsa omputih panggil apa...?
Jebat ingat nak kumpul menatang tu...
Terpegaruh dengan WAHIDA dan LADY AYU...
Tapi dia kata dah HILANG...
Sebab dia kata...
Dia beli untuk Jebat bentuk Gunung Fuji...
Alahai...
Ngak ada REZEKI gitu...

Apa makna nya ni...?
Ada sape2 taw...?
Kang buatnya dia tulis Jebat hensem...
Ramai plak marah...

Errr...tak kan KATALOG pun nak bagi Jebat erk...
Taw lah jebat bukan insan terpilih utk gi Jepun...
Ahakz...

Budak yang sengih nampak gigi tu lah yang bagi Jebat...
Sharol nama nya...
Seorang yang kuat kerja...
Tidak berkira...
Dan...
Kesayangan BOS...
Ahakz...
( Statement BODEK ni....)
Ahakz...Ahakz...


OOO yee...
Apa sarapan hari ni...
Den mee hoon goreng...
My wife masak...
Pepagi dia dah bangun...
Tapi den lagik awal lah...
4.20am...
Ahakz...
Bangun awal sebab semalam tidur awal...
Sebelum tidur tercakap dalam hati...
Ya Allah bangun kan aku awal esuk pagi...
Sebab aku lom solat Isyak...
Tup..tup...
Terbangun...
Sayang betul ALLAH kat jebat erk...
Kalau tak...
Emmm...malas cakap lah...sendiri fikir....


34 comments:

Citarasa Rinduan said...

kak faham maksudnya

JEBAT MEMANG NAKAL......................

(ingat kak hanya duk dapur ker? bahasa jepun kak menuntut 5 tahun tau!!!)

jeBateja said...

KAK AYU - alahai....mcm TAK AMW percaya lah kak....ahakz....JEBAT HENSEM n MASKULIN laaa.....ahakz....ahakz...

Haida said...

keychain tu bleh gak lekat kat peti ais...beli ja magnet...tak pun korek jela magnet mana2...

maya amir said...

fridge magnet org pnggil jebat;)

jebat ni utk shahrul ye..
abg shahrullll...bagilaa kat i satu..nk pedang samurai gak...hahahahahaha

jebat..betul laa..kalu nk bgn awl kn,mmg kene ckp gitu slalu..insya Allah leh bgn awal;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

patut la ai tersedak rupanyer ader orang yang dok sebut nama ai ni ngeee....jebat keja kilang jepun ke??? key chain nie pedang samurai mmg byk kat nihon ni... fridge magnet jer susah nak carik....yg kata catalog itew...1 buku pasal disneyland yg tgh x perasan last tue citer kartun 0ne piece...one piece tu kat jpn mmg top gitew...tapy ai x minat citer cartoon gini...dia kena bagi conan or shin chan gak baru layan...ahaks....

Ati Masrif said...

dah mula nk kolek FM ye..

dulu masa kerja sumitomo
selalu sgt dpt gift dari jepun :)

zati embong said...

hahaha.abeslah penuhlah FM kat peti pasni.haha

jebat2..kim salam kat dia leh?haha

Adzriel @ Liza AB said...

cantik key chain tu. unik! tanya sharol, utk kak liza tak de ke? mestilah... lela pun sayang jijan.

Aku Ibu Muda said...

kumpul fridge magnet ke? ktorang laki bini dh lama menggila FM ni. sampai beli board khas...alih2 bila dh ada anak, buleh plak dia buat mainan...huhuhu...dh byk yg pecah :((

keychain pedang samurai la tu kan

BRO_MONDAY said...

jebat : smart pedam ki cen ni..ai laik it...koh koh koh

siti murni said...

Oo..fridge magnet lah jebat! hehe...

Makna perkataan tu ke??ko tak tau jebat...??ish..ish..meh nak bagitau..maksudnya.....

BUDAK JAHAT YANG TAK HENSEM (TAPI MASKULIN)...muahaha.....gelak jahat!

NzA said...

mcm pedang samurai..kalau dpt yg real mkn brtmbah ensomlah jebat...jebat + pedang samurai= sesuai tak????

aleen aiden said...

nak juga!!!hu3

ILA HonEyBuNNy said...

yala jebat....

kalau kita cakap dalam hati..pasti terbangunya..kita kita dah niat...

tapi kalau kita niat n xbgon tido semula..xkn mnjadi dah tau...ada orang bagi petua mcm tu..ehheh

Dinas Aldi said...

uih, dapat pedang tuh!

kalau tak silap, tulisan tu maknanya JEBAT SUKA MENYAKAT ORANG, wakakakak!

jeBateja said...

HAIDA - cadangan ditolak.....ahakz

jeBateja said...

MAYA - bukan utk Sharul...tapi Sharul yang bagi....ahakz

jeBateja said...

LADY AYU - kita bukan nak sebut jerk...kita nak ngata sebenarnya....ahakz....

Wahhh...hang taw jugak erk...tapi depa ni saja buat den jeles....ahakz

jeBateja said...

ATI - so now ada lagi tak...ahakz...

jeBateja said...

ZATI - lom penuh aaa...baru nak mula...ahakz....

Kirim salam jerk...ahakz

jeBateja said...

KAK LIZA - alamak....nanti kita tanya....ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - alaaa...kita baru nak start....ahakz....tak taw lah...boleh bertahan ke idak hobi ni...

jeBateja said...

BRO - ahakz...brg free...org bg...sapu jerk

jeBateja said...

SITI MURNI - ha...ha....saja jerk nak ngenakan aku yg hensem ni kan...kan....dosa taw....ahakz

jeBateja said...

NZA - tak sesuai lah....jebat keris laaa.....ahakz

jeBateja said...

ALEEN - stock tara sudah...sila cuba kemudian hari....ahakz

jeBateja said...

HONEY - ia ke...sib baik jebat bangun...kan...kan

jeBateja said...

DINAS - silap aaa...org maskulin mana ada buat mcm tu....ahakz

storyfromme said...

jebat bile nak g jepun pulak?

jeBateja said...

STORY....kita mana layak....kita kuli jerk....ahakz

cik bahulu oren said...

ala..kalau jebat layak pon msti pegi senyap2 sbb tkot ktrng mntk souvinier..hahahaha

schaze zainn said...

weh nak jugak xP

jeBateja said...

BAHULU - eh mana ada.....jebat bg...kalau berlebih aaa

jeBateja said...

SCHAZE - org pun dapat kat org lain le.....ahakz...ahakz....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin