Kawan - Kawan jeBateja

Monday, July 11, 2011

Nasi Lemak Kukus...

Orang ghumah den masak nasi lemak kukus...
Siap ada 2 jenis sambal...
Ikan bilis...
Sotong...
Nasi lomak ni dia belaja dengan kawan dia kat Simpang Renggam, Johor nun...
Tapi terus terang lah...
Den tak leh nak masuk nasi lemak kukus ni...
Tak taw apsal...
Sebab ia dikukus ke...
Atau sebab ada sejenis herba yg bernama HALBA...
Rasa lain macam...
Tak leh masuk pun...
Habis gak lah...
HALBA ni untuk apa...?
Buang Angin ke...????
( Errr...betul ke ejaan HALBA tu....ahakz....)

40 comments:

z a z a said...

den x tau plk yg nasi lemak kukus tu wujud di tanah malaysia

jeBateja said...

ZAZA - uikk...wujud oooo...awat tak wujud..popular gak kat sini....

serius...den suka yg masak macam biasa....

Dinas Aldi said...

nasik lemak kukus adalah sangat sedaps :)

Haida said...

kat penang ada jual nasi lemak kukus...tak perasan plak dia ada taruk halba...main suap ja...

NzA said...

pagi2 dh dijamu mata dgn nasi lemak kukus....fuh!!!!

bunga said...

hahahaha...aku tau ko nak cover je dalam ni kan..padahal dah melatak xingat kat aku..haha..aku nk ugak la,,

jeBateja said...

DINAS - iyer ke..mana hang taw....ahakz.....hang pandai buat...meh hantaq sini sket...ahakz

jeBateja said...

HAIDA - hang ni....den rasa kat sana lain lah....ahakz

jeBateja said...

NZA - alamak...nak bg dah habis lah cikgu...ahakz

jeBateja said...

BUNGA - uikk ko ni....cover lah sket wehhh...malu lah aku...ahakz....ahakz

Aku Ibu Muda said...

sedap la tu ada halba...

gadisBunga said...

cet. aku tgh puasa ni!

jeBateja said...

IBU MUDA - halba tu apa istimewa nya...?/

jeBateja said...

GB - lorrr..apsal hang puasa.....ganti ke....ahakz

Adzriel AB said...

mak kak liza suka masak pakai halba ni.. nak citer pun tak reti tapi elok le utk jijan yg byk nagin kot../ha..ha..

jeBateja said...

KAK LIZA - ooo..HALBA utk buang angin ke....ahakz

Ann Huda (Ate) said...

Ate suka nasi lemak taruk halba tak kira kukus atau tanak. Bau dia lebih wangi.. tapi ikut taste org lah. Ada yg suka, ada tidak.

jeBateja said...

ANN HUDA - alamak...den ni jenis yg tak suka lah erk....

Niena Pengembara Ilahi said...

nasik lemak ada halba? xpenah dgr tpi klo nasik dagang yer la :D

jeBateja said...

Niena - oooooo...nasi daging ada erk....

hanaahmad said...

fiuuu~~ terliur lak aku nengok. terus terasa nak p cari nasi lemak kukus. may fav! hehe

jeBateja said...

HANA - wehhh...jgn wehhhh....bkn ko nak diet ke...ahakz

zati embong said...

Halba?ala jebat,wife da buat telan je la.kecik hati tau.

O.o

My Little Diary said...

den masak nasi lemak tak guna halba pun....hehehe
selalu masukkan daun pandan ke, hirisan halia ke.... tu jer la...

aleen aiden said...

amboi..jauhnye menuntut ilmu..heeee

jeBateja said...

ZATI - actualy....den mmg telan dgn penuh kasih sayang...ahakz

jeBateja said...

MLD - itu pasal aaa...biasanya den mcm tu gak....sesekali try resepi baru...ahakz

jeBateja said...

ALEEN - err..belaja on line jerk...bukan pi sana....ahakz

Citarasa Rinduan said...

kat citarasa rinduan, pun jual nasi lemak kukus.
tapi tak boh halba...sbb tau pelanggan macam kamu tu..
sure tak boleh telan..

heheheh

jeBateja said...

KAK AYU - waka....waka....akak.ni...memahami kehendak pelanggan.....

NISA KHAIRI said...

fuh..cm sedap je..mintak sket bley?hehehe

jeBateja said...

nisa - WIFE DEN MASAK...SURE LE SEDAP...KANG DEN TIDO LUAR KANG...KANG...KANG....AHAKZ

schaze zainn said...

kesian bini ko masak tp ko tak makan..grrr.. meh bg aku sikit..agagaga xP

アヌム ちゃん said...

aa seronok je tgk husand2 yg upload gambar wife msk..mesti hepi je wife,rasa masakan di hargai..hehee :) btw mmg nmpk sedap tuu.

HonEyBuNNy said...

nyum3...

dah la hantu nasi lemak neh...nak tutp muka dengan tudung la...xnak tgk,nanti mengidam..ehheh

azzey said...

nak sikit....he3...

jeBateja said...

SCHAZE - ishhh ko ni...dem kata tak sedap....tapi den belasah gak....ahakz

jeBateja said...

PUAN JEPUN - alahai ko ni...den sebenarnya BODEK wife den laaa...ahakz...ko ni mcm tak paham2 plak...ahakz

jeBateja said...

HONEY - hang jgn le tutup dgn tudung...hang tutup dgn periuk lah...hensem sket....ahakz

jeBateja said...

AZZEY - sila2....ambil le...ambil le...gambo jerk...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin