Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, July 23, 2011

Jus Rosalle Yang Masam Manis...

Bunga Rosalle...
Sedap kalau di buat Jus...
Masam2 manis rasanya...

Hari tu anak buah kat tempat kerja bawak...
Bunga di laman rumah dia...
Dia dah siap rebus dan jadikan jus...

Di campur dengan Ais...
Pehhh...
Waktu panas2 ni...
Memang mengiurkan...
Masa di rumah ARWAH nenek di Felda Hutan Percha, Alor Gajah...
Arwah siap buat jem roti...
Masa tu kami cucunya panggil jem RIBENA...
Ahakz...

Ini AZIH...
Orang yang membawa jus bunga Rosalle ni...
Tq Azih...
Ahakz...

27 comments:

zati embong said...

jat rasa jus ni leh kuruskan badan tau.

O.o

jeBateja said...

hah....betul ke JAT....ahakz...tapi den mmg dah kurus....ahakz

CintaZulaikha said...

mertua saya ada tanam pokok ni kat blakang umah, time raya, buah ni la jadi mangsa buat air, save bajet..kehkehkeh

jeBateja said...

ZULAIKHA - hah...mmg bagus tu...mana nak carik jus home made...ROSALLE plak tu....ahakz

ILA HonEyBuNNy said...

macam pernah minum la jus neh...

sedappp kan...skrg panas kan jebat...cepat p pakai tudung..heheheh

Dinas Aldi said...

semoga murah rezeki si Azih, peh ni boleh bawak lagi, insyaallah! :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x pernah try lagik
apa rasanyer???

NzA said...

sy ada tanam kt blakang rumah...sejak akhir2 ni bunganya kena serang dgn semut..abis rosak....hu.hu.hu...

Ann Huda (Ate) said...

Ate pernah rasa jus asli Rosalle cam tu masa pose thn lepas. Ada sedara tanam kat umah dia di Nilai. Rasa nya...perggghhh...sedap banyak kali. Kami siap isi dalam botol bawak balik.

Citarasa Rinduan said...

jebat...
umai dah semakin sembuh..
nampaknya berkat doa kamulah..
sbb kamu dgn umai sama2 nakal..
ehehe


PS: rasanya, roselle lagi mujarab buat orang yang ada darah tinggi..
boleh turun dengan cepat tau

Amirah Adnan said...

jebatttttttttttttttttttttttttttttttt!

maya amir said...

eh mmg sedap jus roselle ni..menyegarkan tekak..

abg azihhhhhh...i nak jugak;p

Fyqa said...

pehh seriuss mmg sdapp

アヌム ちゃん said...

firstime dgr psl jus bunga rosalle ni..sedap x..huhu

MIMIE AIZA said...

wahaaha.. nak jugak panas nii.. hauuuussss

Miza Ramli said...

rosell ni mmg sedapla
masam manis

alinac lover said...

yong suka jugaa

eiyzniey said...

xpenah try..bez eh?

schaze zainn said...

aku tak suke sgt roselle ni bile buat jus..hikhik masam giler =,="

bunga said...

emm.emm.e..mm..xpernah rasa..

khairunnisa ♥ said...

suka buat jem dari rozel ni ^_^ satu malam je boleh habiskan dengan family :)

jeBateja said...

HONEY - ngak bisa bu...pakai tudung...kita pakai payung berger jerk...ahakz

jeBateja said...

DINAS - ha ah....mmg murah rezeki dia.....ahakz..

jeBateja said...

HUDA - hang ni....tak malu bawak balik....lain kali kasi kat den sebotol le.....ahakz

jeBateja said...

LADY AYU - rasanya...manis2 masam.....ahakz

jeBateja said...

NZA - agaknya...bunga nya manis erk....ahakz

jeBateja said...

AMIRAH - lama ko menghilang...mana poei....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin