Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, July 27, 2011

Jumpa Duit...

Semalam ketika lepak kat Stesen Petronas Bandar Seri Putra...
Den jumpa dompet...
Berisi Wang...

( gambar petronas - ehsan google )

Ini lah dompet tu...
Penuh dengan duit...
Puas jebat cari identiti n no. call...
Akhirnya...

Jumpa satu report polis dalam dompet tu...
Report ni megatakan...
Tuan punya ni pernah hilang dompet pada 20/06/2011...
So...
Yang den jumpa dompet dia ni...
Kali kedua lah dalam masa lebih kurang sebulan...
Ahakz...
Oleh kerna kat report ada no hp owner dia...
Den sms...
Akhirnya...
7pm semalam...
Di Petronas yang sama...
Dompet pulang ke tuannya...
Ahakz...

kalau tidak...
May be ada report yg kedua...
Ahakz...

31 comments:

CintaZulaikha said...

baik ati sungguh en jebat...err..

Dinas Aldi said...

awat la gamaknya dia asyik hilang dompet ja tu..hmm..

na'uzubillah, tak mau jadi camtu.

Ann Huda (Ate) said...

Kak Dinaz..Ate pernah terkena cam tu. Sekali kena curi di Mid Valley masa tengah makan di food court, beg kat sebelah jer..meja pun bukan main ramai puak kedarat dok makan sama tapi tak de yang perasan. Bila nak capai tisu raba2 kat sebelah hand bag dah tak ada. Kena denda RM100 buat My Card baru. Tak sampai sebulan..hilang lagi, tercicir masa buka pintu kereta. Budak2 selongkar handbag, purse terselit tepi pintu. Bila bukak pintu keta terus jatuh, tak perasan. Pas tu kena denda RM200. Huhuhu...Dah namanya nak kena dan Ate terimalah ia sebagai kafarah...mungkin ada dosa yg Allah nak bersihkan.

Jebat baik....tak kelabu mata toing toing tgk duit tu...kalo tidak mau org tu kena denda macam Ate. Alhamdulillah masih ada org yg baik lagi di dunia ni...:)

kakcik said...

Mujurlah dijumpai oleh Jebat yang berhati mulia, kalau tidak, adalah lagi report kehilangan tu!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alhamdulliah ader lagik manusia yang baek haty macam jebat nie....susah nk jumpa orang yg ikhlas biler nampak duit banyak ni.....suruh dia gantung wallet kat leher la x der ilang untuk kali ke3...rasa if hilang lagik mmg x jmpa dah.....bravo brooooooo

Aku Ibu Muda said...

mulia hati jeBat...

ezzu said...

baiknye jebat nie...kalu semua org dlm dunia nie mcm jebat xde kes mencuri lh jawabnye..hehehe

gadisBunga said...

mcm ni la jebat.... :D

NzA said...

jenis yg cuailah nie...xserik kot...nasib jebat yg jumpa, kalau org lain, abis licin kena sa...pu

wahida said...

teruskan usaha murni ko ni jebat...ahaks...

bunga said...

tabik spiringgg kat jebat..cayalah lah jebat..

Papa Mifz said...

ekau mmg terbaik la bro....

schaze zainn said...

ish nampak sangat careless betul orang tu..grrr


kalo aku kan, aku akan marah org tu..haha xP


yela nyusahkan orang dan diri sendiri..grrr

ILA HonEyBuNNy said...

bagusnya jebat...

macam tu la kawan...meh cne nak hadiahkan tudung...ehhehe

jeBateja said...

ZULAIKHA - bukan baik hati....kesian.....dia tu pelajar...ahakz

jeBateja said...

DINAS - may be dia terleka...maafkan lah dia...ahakz

jeBateja said...

ATE - alamak...den nak kata den baik tak lah....cuma terfikir betapa susahnya org yg kehilangan duit tu.....kesian....ahakz

jeBateja said...

KAKCIK - den rasa pun mcm tu.....kena belasah dgn polis le gamaknya...ahakz

jeBateja said...

LADY AYU - kita manusia kan...ISLAM plak tu....tak maw jadi jahat sangat lah...sikit2 tak pe...ahakz

jeBateja said...

IBU MUDA - sikit jeee....yg banyak dlm hati ni....tak mulia...ahakz

jeBateja said...

EZZU - alhamdulillah....kalau ramai lagik kata den ni baik...maka jadi org baik lah den.....ahakz

jeBateja said...

GB - macam ni lah....ahakz....sesekali nak buat kebaikkan...selalu sgt dah buat jahat....ahakz

jeBateja said...

NZA - ha...ha.....may be terleka jer cikgu....maaf kan dia....

jeBateja said...

WAHIDA - teruskan...? alamak..ramai yg hilang dompet ke...?

jeBateja said...

BUNGA - Tq...Tq...ahakz

jeBateja said...

PAPA - alaaa...baru nak buat baik ni....selalu nyakat org jerk....

jeBateja said...

SCHAZE - dia terleka....uhukz...maafkan lah dia...

jeBateja said...

HONEY - hah...ko kena bangga dengan kawan ko ni....baik dan maskulin....ahakz

chiLleD...!! said...

ni kes berulang ni...mgkin saku suar dy koyak kot..huhu

m.aris-Hahim said...

ARRRR ,, aku pernah gak tolong beri semula dompet yg aku jumpe ,, but duit dah takde mungkin peragut tu buang kot ,, kat tepi jalan lak tu ..kesian ,, mujur kad pengenalan dier ade , and no phone kawan dier ,, but sekarang dompet koi lak hilang ,, harap dapat la semula ,, redha redha gak ,, tapi pening rase ...

m.aris-Hahim said...

ARRRR ,, aku pernah gak tolong beri semula dompet yg aku jumpe ,, but duit dah takde mungkin peragut tu buang kot ,, kat tepi jalan lak tu ..kesian ,, mujur kad pengenalan dier ade , and no phone kawan dier ,, but sekarang dompet koi lak hilang ,, harap dapat la semula ,, redha redha gak ,, tapi pening rase ...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin