Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, April 24, 2011

Jebat & Misteri : Malam Nanti Along Solat Lah...

Kejadian yang menyeramkan bagi budak jahat ni...
Berlaku semasa kami berada di Kem Desa Pahlawan, Kota Bharu, Kelantan...
Den 2 tahun di sana...
Kejadian berlaku hari jumaat, malam sabtu...

Malam tu jebat ngantuk sangat...
Mak tegur suruh Solat Isyak dulu...
Jebat jawap...
" malam kang along solat laaa..."
Terus jebat masuk bilik...TIDO...
Jebat ada bilik sendiri...
Bilik jebat juga adalah bilik SOLAT...

Malam tu...
Jebat terbangun...
Bukan ada orang kejut...
Tetapi terkejut sebab ada orang qamat...
Selepas itu terdengar orang solat berjemaah...
Jebat intai disebalik kelambu...
MasyaAllah...
Jebat tenguk punya lah ramai orang berjemaah...
Macam kat MEKAH...
Ingatkan jebat bermimpi...
Tapi jebat boleh merasa peluh satu badan...
Sapu muka...
Penuh peluh...
Jebat tarik selimut...
Tutup muka...
Akhirnya tertidur...

Kejadian ini masih ada dalam otak jebat...
Kesimpulan...
Jangan lawan cakap Mak...
Jangan tinggal SOLAT...

Gambar diambil dari:-

8 comments:

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,

kalau orang pun nervous gak.. kenapa ponstan tak join sekaki time tu ^_^

orang selalu dengar orang mengaji tengah malam and awal pagi tapi tak tau dari mana suara tu.

NzA said...

misteri nusantara tu....

cik bahulu oren said...

kuasa Allah s.w.t :)

Amirah Adnan said...

amazing mimpi jebat!

alien said...

yeh.
jgn tinggal solat

azzey said...

suspen2..sapekah itu???

KUREKURE COMEL said...

kesimpulannya..jebat tak bgn solat la time tu ek...

jin islam kot tu....

ツ pencinta pelangi said...

oo... ada gak pengalaman cmtu eh. bgs la. ada 'org' solat kt rumah tu.

Lepas tu jebat solat tak????

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin