Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, April 26, 2011

Singapore - Day 1...


Sorry erk kawan2...
Kalau jebat tak leh nak BW...
Sebab hotel tak de Internet...
Busan...
So masa sangat terhad bila mana terjumpa WI FI...

2 orang atas tu adalah team kita orang...
Yang baju oren tu pertama kali keluar negara...
Kita orang panggil Abg Long...
Bulan Along erk...


Pertama kali jebat sampai ke Airport Changi...
Lawa jugak laa...
Macam kembar KLIA jerk...


Sampai2 wakil kami di Singapore dah siap tunggu...
Ajak gi makan...
Rasanya kenyang lagik...
Sebab dalam Air Asia belasah Nasi Beriani...
Free...
Kilang Bayar...
Ahakz...

Abg Long kata kenyang...
Tapi dia lapo tu...
Ke rindu kat anak...
Err..bini kot...



Tapi bila sampai atas meja sate ayam n kambing...
itu budak jebat sudah lupa diri...
Ahakz...
Makan ngalahkan orang lain...
Ahakz...
Free beb...


Lepas makan...
Gi Hotel...
Sesat lah plak...
Tak jumpa cari...
Bukan sesat...
Hotel banyak sangat...

Abg Long....Ingat BINI ke...ANAK...???
Wakakakakaka...



Peta dah guna...
GPS pun guna...
Still tak jumpa...Ahakz...


Lastly...
Jumpa gak...
Singapore kan kecil...
Tak kan tak jumpa...

Awekz kat LOBI tak mari aaaa...
Internet 2 hari 59 dollar Singapore...
kedekutnya hotel...
Hotel lain bagi Free jerk...

Ok aaa...
Sorry...
Di ulangi...
tak leh nak jalan2 ke blog kawan2....
Kalau sempat nanti jebat singgah kay...
Ahakz...

27 comments:

Aqilah Kamarudin said...

s'pore ? erkkk . taksuka pergi s'pore lagi . barang semuanya mahal ! 2kali ganda dengan wang tunai kita kan . baik pegi indon . indon is the best . murah wooo . m'sia pun murah . kehkehkeh .

DiyanaMukhtar said...

selamat pergi selamat pulang ye.. :)

zati embong said...

kecik hati gini,g sngapore xjenguk jat!hahaha

ala jat tahu,jat g lipis jat x jenguk gak kan?hahaha.

cik bahulu oren said...

cpt la blik..cpt la blik..;p

gadisBunga said...

woh. ni baru dapat access internet la ni ek? huhuhu~

wahida said...

aku benci tempat yg sebenarnya boleh bagi free, tapi dia caj mahal!! mmg mcm celaka!!

HonEyBuNNy said...

amoiii jebat...

g singapore jangan lupa malaysia lak..hehe...

jangan lupa tudung tau..ahakzzzz...

khairunnisa ♥ said...

huahuahua.. bestnya jalan jalan ^_^

yatie's EPISODE said...

wahhh.... wahh... wahhh... wahhh..
tak boleh stop ckp wahhh. sebab tak pernah pergi singapore. T_T

Amirah Adnan said...

bestnye sate tuh..

hehe

NzA said...

amboi "abg long" tu..baru smpai dh trmenung pjg..camne tu?????

My Little Diary said...

jebat... best ke s'pore?
last aku ke sana tahun 1994.. huhu lama giler... pegi tu pun atas urusan keje.... pastu dah tak pegi dah...

jeBateja said...

AQILAH - memang mahal pun....tak best nak membeli...elok INDON lagik...murah dan awek lagi cun..ahakz

jeBateja said...

DIYANA - tq diayana....sayang jugak hang kat cek....ahakz

jeBateja said...

ZATI - hah taw tak pe...nak jenguk hang pun....den pun leh sesat kat sini taw....ahakz

jeBateja said...

BAHULU - kenapa plak nak balik cepat...best apa duduk sini.....hari2 bz...ahakz...

jeBateja said...

GB - ha ah...kat kilang...pow wifi dorang....den kan customer...so...kena jaga maa....kang den tak accept machine tu kang....ahakz

jeBateja said...

WAHIDA - wow...ko meyumpah erk...bagus gak...den dah penat dah...ahakz....tah apa2 tah depa ni....

jeBateja said...

HONEY - mana leh lupa Malaysia maaa....itu malaysia sangat ku rindu maaa....tudung mana ada jual de....ahakz....tudung singa maw kah.,,??

jeBateja said...

NISA - jalan2...kejap2..pembetulan...urusan keja maaa.....ahakz

jeBateja said...

YATIE - den baru pertama kali maaa....ahakz....tapi barang mahal laaa....tah apa nak beli tak taw laa....ahakz

jeBateja said...

AMIRAH - best ke...alaa..jauh lah nak belanja hang....den pun org belanja....ahakz

jeBateja said...

NZA - nak buat mcm ne....pertama kali...ahakz

jeBateja said...

MLD - kalau setakat seminggu...ok kot....ahakz...ahakz....ahakz...kalaulebih.....harus cari bini sini plak aa....ahakz.....jgn bgtaw wife den yer....ahakz

alinac lover said...

mahal gak ek~ ape la x kasi free jerk

jeBateja said...

ALINAC - sepatutnya free jerk....mmg tensen tul aaa...nak jer karate tengkuk manager dia...ahakz

storyfromme said...

dalam banyak-banyak sate.sate kajang yang terbaek!

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin