Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, April 3, 2011

Selamat Bertunang Khadijah Nus...

Semalam balik Kuala Lipis...
Adik ipar bertunang...
Baru balik dari KURSUS kat Lembah Pangsun...
Pastu pergi ke balik Kuala Lipis plak...
Pehh...sengal2 badan...
Wife dan anak plak batuk2....
Pehhh....

Ini adik ipar den...
Bersama abang kandung nya...
Wife den yang tangkap gambo ni dgn HP den...
Masa ni den tido...
Tak larat memandu...
Ahakz...

Masa balik tadi jem kat BENTONG...
Peehhh...
Sakit jiwa ooo...
Tapi den jalan shortcut...
Ahakz...

Tapi nak kasi tenguk satu gambo...
Tenguk atas SUV merah hati tu...
Ada apa anak2...
DURIAN...
Pehhh...

CITER TANPA GAMBAR sket : -

- Masa balik baru ni jebat tenguk satu kemalangan maut melibatkan Motorsikal dan KERETA iswara dari KL ke Kelantan.
- Motorsikal tu test power dgn anak buah jebat yang baru balik kerja dari Lipis ke Merapoh.
- Sampai area Sungai Mun, Kechau...anak buah slowkan motorsikal sebab kereta banyak dan berderet.
- Tapi motorsikal tu terus pecut ikut belah KANAN.
- Tiba2 kereta Iswara masuk ke kanan.
- Motorsikal tu tempuh kereta tu, dan cermin bersepai macam hujan lebat.
- Penunggang motorsikal tu patah TENGKUK.
- Mengikut kawan PENUNGGANG malang tu. ( dia balik saing TAPI dia tak bawak laju ).
- Penunggang malang tu balik ke kampung sebab ayahnya sakit
- Nampak gaya...ayah nya yang sakit akan melihat MAYAT anaknya pula...
Emm....hati2 dijalan raya...

18 comments:

ezzu said...

tahniah2...
teruk jgak jem kat bentong....

khairunnisa ♥ said...

saya baca dengan gaya pembaca berita.. hmm, kasihan.. hang jangan bawak laju laju.. sayangi keluarga anda ^_^

Amirah Adnan said...

tahniah!

eden pon raso nak tunang jugak ni aih!

hahaha..

KUREKURE COMEL said...

mesti letih ni kan...rehat la...


tu lah...lain kali kena lah berhati hati...takut lah tgk penunggang moto bila eksiden...sgt tragiks...

zati embong said...

huhu.da smpai ajal dia.

jebat,jat jumpa dgn tok 4 pagar sasak,sungai mun, dada kering n petola O.o

Citarasa Rinduan said...

tahniah utk adik ipar kamu si khatijah...
kak ayu doakan jodohnya kekal dgn tunangnya..


dan salam takziah pada arwah (penunggang motor)
ditempat kak ayu pun ada excident..

PS:jijan.....
ko sempat eik, singgah ke tempat kemalangan....peeh...

jeBateja said...

EZZU - tq....ahakz...kat bentong mmg selalu mcm tu....ahakz

jeBateja said...

NISA - hah...apsal mcm pembaca berita...skrip pembaca berita ke tu...???

jeBateja said...

AMIRAH - hang dah ada calon kan...apa lagik....segera lah bertunang yek...

jeBateja said...

KURE2 - harap2 mcm tu lah...den leh berhati2 lagik....

jeBateja said...

ZATI - ajal dia tragis laa..sian tul...

jeBateja said...

KAk AYU - tgk jauh2 jer kak..sebab kemalangan maut...tak berani ambil gambo...

Amirah Adnan said...

HAHAHA~

calon entah ke mana~


eden budak baek, pokes belajo dulu..

ekeke.. laarikkkkk! :p

che'ila said...

kesian.takleh dengar cerita camni..mesti tersedih...walaupun tak kenal...huks.

Woofer Storm said...

insaf,lepas ini tak nak bawa laju2 dah...

*boleh ke??hheeeee

jeBateja said...

AMIRAh - ko jgn larik laaa....aku percaya ko budak baik laaa.....ahakz...tapi 2 minit yg lepas laaaa....

jeBateja said...

CHE ILA - sensitif nya diri mu...bagus lah...peka akan kesusahan org lain

jeBateja said...

WOOFER - hang jgn wehh...laju2...bahya oooooo

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin