Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, March 22, 2011

Kucing Atas Bumbung - Episode 2 ( Perangkap.)...


Hal kisah kucing atas bumbung nan lepas...
Teman ada postkan kat blog ni dulu...( KLIK SINI le kalau tak taw..)
Al Kisahnya...
Teman ni udah le keja malam...
Nak tido...
Dia dok memekak atas bumbung...
Rimas tul teman...
Hujan2 ni syiok tido oooo....

Teman buat le perangkap segera...
Guna pengaras tanah ni...
Letak roti canai kosong jerk...
Kalau roti telur...
Bangkrap le teman...

Teman letak kat hujung...
Kunun2, kalau kucing lalu atas perangkap tu...
Teman libas ke tanah...
Itu le rancangan teman...

Boleh dia buat derk jer...
Sakit tul hati teman...
Masa ni dah lenguh megang perangkap aka pengaras tanah...
Megantuk usah le citer...

Akhirnya...
Mana dia tahan kan...
Datang jugak...
Teman dah suka dah...
Last2 dia blah macam tu jerk...
Teman rasa dia nak ROTI TELUR kot...
Ciss...
Banyak lah ko...
Teman kalau dapat...siap lah ko...
Masak ASAM PEDAS le gamaknya...

Teman nak tido...
Kole mike mekak lagik...
Teman baling dengan BATU BATA...
Babai...
ZZZZZZZ

18 comments:

alexa yussida said...

hihihihihhii...ape brg roti canai..kasi r kepsi..kate kucing itu:P

zati embong said...

kalau jat jd kucing,jat pn x hingin mkn roti canai.haha..bg la kfc ke ape ke.haha

Teenager Housemaid said...

saya takut kucing...
sekian~

(walaupun rasa komen ni macam tiada kene mengene aje..hoho~)

siti murni said...

u kena letak roti sardin lah! kucen kan suka ikan....hehehehe *lagi mahal dari roti telur...

yatie's EPISODE said...

kahkah. hang kena p naek atas tu haa. toksah psang perangkap. kahkah

Heidi Shafiq said...

jd la superhero pegi panjat bumbung tu.. :P

chiLleD...!! said...

kah3..klakor2...ada ke perangkap kucing macam tu..bagi lah ikan k, tulang ikan k...hik3..

jeBateja said...

ALEXA - ewahhh...byk dia punya cantik...roti canai pun dah cukup bagus taw....ahakz

jeBateja said...

ZATI - nyata...ko pun memilih mcm kucing tu...sila tinggal diatas bumbung tu...ahakz

jeBateja said...

TEENAGER - waka...waka...saya takut nyamuk...ahakz

jeBateja said...

SITI MURNI - ewah..ko plak bg idea suruh kucen tu pilih ke....ahakz...

jeBateja said...

YATIE - den gayat laaa...ahakz

jeBateja said...

HEIDI - ahak...den lom super lagik....ahakz....ahakz...

jeBateja said...

CHILEID - ahakz...ngaper...tak leh ke perangkap mcm tu...??

cik bahulu oren said...

hahhaha..bg la ikan bru dia dtg ;p

chiLleD...!! said...

boleh jer..tp jd cmtu lah..hehe..kucen tue xpnh trun k?

jeBateja said...

BAHULU OREN - ikan mahal....gambar ikan leh ke...???

jeBateja said...

CHILIED - tak pernah turun sejak dilahirkan....now sudah besau...mak tak mampu bg makan...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin