Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, March 3, 2011

The Puding Cendol Gula Melaka From Jebateja...

Kelmarin dapat gula Melaka dari jiran...
Fikir punya fikir apa nak buat dengan gula melaka tu...
Teringat nak buat Puding Cendol Gula Melaka...
So maka tercipta lah...

Zoom sket...
Mula2 buat dulu jebat masak santan ( bahagian atas ) sampai pecah santan...
Jadi tak cantik...
Now ok dah...
Advise from my wife...

Keratan rentas seekor Puding Cendol Gula Melaka...
Nak buat...?
Sila follow video di bawah...

22 comments:

NzA said...

pagi2 mata dh dijamu dgn puding yg nyam...nyam....

bunga said...

sedapnya..lau bunga buat xpernah jadi ok..hahaha..

Citarasa Rinduan said...

ya ampun.....

angkat tangan utk ke 2 kali..

malu lah weeeiiii..

aku tak reti..terbaik jijan.!!!
aku slute sama lu

KatekateKite said...

pergh! terror nya hang buat puding! dah la cantik , mesti rasa pon sedap! fuhhh.... meleleh ayaq lioq nih! hahahaa...

terimakasihla siap bagi resepi, nampak mudah, tapi minit ke 2:15 hang plak.huhuhuu..... T.T

dah lame dah nak cube buat talam cendol, tapi tengok resepi macam leceh. SO bile tengok hang punya resepi puding nih macam menarik and mudah, nak cuba lah weekend nih! =D thank u!
-----------------------------------

Terbaru ! Nak Cari Teman Tidur Wanita Dan Cara Membuat Cream Puff?
Terhegeh hegeh Lah Korang Nih Kan?!

niesz said...

sedap nye!niesz nak..xkire..kena bg gak..dah meleleh air liur nie..haha..

azzey said...

np le awak x keje sama ngan saya ye jebat? klu x blh rasa puding yg sedap nih...

NISA KHAIRI said...

rajin betullah pokcik sorang ni..bertuah bini pokcik, laki deng tau makan ja..huhuhu

zati embong said...

hahaha keratan rentas ok?section mane 2? a-a?b-b?

siti murni said...

jebat..oo..jebat...leh tak hang perturun ilmu buat puding ni kat chek...sungguh terliur chek melihatnya....

jeBateja said...

NZA - ahakz....kalau berminat..sila lah ambil sepotong dua....ahakz

jeBateja said...

BUNGA - eh...eh..merendah diri plak hang ni....jgn mcm tu beb...plz try ikut video kat bawah tu yea...ahakz

jeBateja said...

CITaRaSA RINDUAN - adehhhh....tak leh lawan akak lagik....ahakz...Tq

jeBateja said...

KATE2 - kita tak teror sebenarnya...tapi...tak plak jemu mencuba...sila lah try buat....sure terangkat

jeBateja said...

NIESZ - mai...sila dtg rumah...itu pun jika ada lagik....ahakz

jeBateja said...

AZZEY - sudah ditakdirkan...anda hanya dpt memandang puding tu aje...ahakz

jeBateja said...

NISA - den pun buat kalau rajin jerk....ahakz...

jeBateja said...

ZATI - kalau tak biasa dgn drawing tentu pelik soalan hang tu....sib baik den biasa....ahakz....D - D...ahakz

jeBateja said...

SITI MURNI - sudah ada video di bawah sekali...sila lah mencuba...ahakz

KUREKURE COMEL said...

kreatif betul dia ni....tp mina mmg fail buat puding...jd lembik....huhuhu

KatekateKite said...

ok jebat, dah dpt tgok full video! terimakasih kerana berkongsi resepi, insyaAllah weekend nih kite wat kalo sempat, nnti kite upload n tag kat jebat k!

mina - jom la cube, tercabar lah bile org laki leh buat.haha.alaa tak lembik kot,ikot resepi jebat! =D

jeBateja said...

KURE - cuba dulu yg ni...pas tu baru le give up...ahakz

jeBateja said...

KATE2 - sila2 cuba....mana jebat pun nak nenguk org lain mencuba resepi ni...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin