Kawan - Kawan jeBateja

Wednesday, March 2, 2011

Ubi Kayu Rebus...?

Lama jebat tak makan ubi kayu rebus...
Paling last makan dulu masa pendudukan jepun...
Selepas jepun kalah...
Tak lagik usik ubi kayu...Ahakz...
Statement tak leh pakai...
Zaman jepun mana ada jebat lahir lagik...
Ok...Ubi kayu ni beli kat KANTIN kilang...
Jebat beli seketul jerk...
Jadi lah...Nak rasa jerk...
Sekali sedap lah...
Sesekali mmg sedap oooo...
Pehhh...
Terbaekkkk

17 comments:

niesz said...

yummy!niesz pun dah lame xmkn ni..

cik fiza said...

bila ada majlis di tempat sy btugas slalu juga wat menu ni.. biar naik selera org2 senior huhuhu bos plak ckp mcm makanan zmn jepun..

gadisBunga said...

ubi kayu rebus ni makan petang2, time hujan ribut....pergh!!

NzA said...

nampak pn cam gebuzzzz je..mesti sedap.

siti murni said...

ubi kayu rebus match nya dengan kopi o panas..kena pulak di waktu hujan..perghhhh...nikmat tak terkata...:)

zati embong said...

sedap!cicah gula lagi sedap.

kitorg kalau bosan2,kelah tepi rumah atuk, pakat2 tarik pokok ubi,pas2 bakar kat situ jugak O.o

a.samad jaafar said...

aduihh..teringat pulak kat arwah mak saya.. kenangan pulun makan ubi kayu rebus ngan kelapa parut...

setiap kali masuk ke sini, saya mesti membaca frasa kat header tu.. budak jahat yang tak hensem..hihihi.. buat saya tersenyum..

KUREKURE COMEL said...

perhhh...lwn dgn teh tarik pulak...

lapor2.....hehehe

jeBateja said...

NIESZ - sama lah kita...jebat pun lama tak makan....ahakz

jeBateja said...

CIK FIZA - mmg mcm makanan jepun le....ahakz....tapi menu ni kalau ada mmg best oooo

jeBateja said...

GADIS BUNGA - makan time hujan tu betul...kalau bab ribut tu...pehhh

jeBateja said...

NZA - sudah semestinya....sodap...ahakz

jeBateja said...

SITI MURNI...mmg pun...mmg kena padan dengan KOPI...ahakz

jeBateja said...

ZATI - bakar..>? sodap gak tu....ahakz

jeBateja said...

SAMAD - realitinya...mmg tak hensem pun...ahakz

azzey said...

Ubi kayu cicah dgn ikan masin pun sedap..:)

jeBateja said...

aikk..dengan ikan masin pun buleh ke..???

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin