Kawan - Kawan jeBateja

Monday, August 16, 2010

Menu Berbuka Terawal...

Hari Isnin...den cuti...so memang sudah dirancang oleh den bahawa akan buat puding mable. Puding ni siap pukul 10.00 pagi tadi...ahakz...kalau tak pose...dah leh santap ni....

Zoom dekat sket...hik..hik...

Kepada yang teringin nak buat sendirik...sila follow video di bawah yang dibuat khas untuk anda. Jika nak guna serbuk agar2...sila guna serbuk 20gram....tq

10 comments:

~♥ iella ♥~ said...

nk resepi..nk wat gak..nmpk sedap ja...

jeBateja said...

Sila2....mmg sedap...suami makan tersengih sepanjang malam...

~♥ iella ♥~ said...

SBB TUE LA NK RESEPI NIEH

jeBateja said...

err...ambil le...siap video sekali ng haaaaa.....ahakz...tapi elok guna serbuk agar2...biasanya 1 kampit 10gram...beli 2 kampit....

air maksima 6 cawan...jgn lebih sebab ada susu cair lagik tu...

~♥ iella ♥~ said...

x nek video pa2 pun...da 2 gambar nie ja...bg la bhn2nya...

klu sudi ler..x kan takut kot..

HonEyBuNNy said...

uwawwawa..menagis...sedapnya...jgn la publish gmbr kek g...lapaq sgt2 dah neh...adusss....terliur tau.....terangkat tudung2 tgk kek..heheh

jeBateja said...

IELLA - hang tak leh tgk video kat bwh tu erk...? kena block lah tu..? Ok bahan2nya...

Bahan A..
Serbuk agar2 - 20 gram
Air 5 ~ 6 cawan
Gula 1 cawan
2 sudu besau planta ( tak letak pun tak pe )

bahan b..
tepung hunkwee 80gram
gula 1/2 cawan
esen vanila
kunin telur 5 bijik

bahan c
milo 5 sudu besau
dicairkan dengan 5 sudu air panas.

cara2 buat;
bahan a masak semuanya. planta masuk lambat sket. bila semua dah mendidih baru masukkan planta.

bahan b - blender semua atau mixer. blender mudah sket kot...ahakz.

bila bahan a dah siap dan mendidih...masukkan bahan b slow n steady. kecikkan api...kacau sampai mendidih.

dah mendidih, asingkan sedikit di bekas lain dan masukkan milo td. kacau sebati.

pindahkan dalam bekas lain untuk pembekuan. pas tu masukkan yg ditambah milo td....pandai2 le adunkan agar nampak mcm corak...

ok...the end

jeBateja said...

Honey - alaaa...mmg niat pun nak bg terangkat tudung...waka...waka...bukan apa lah HONEY....nak bg hang terliur je...ahakz

~♥ iella ♥~ said...

x tau la kena block ka apa...dah siap print resepi tue..insyallah secepat mungkin akan siap menu nie..

thanks,ada menu len kasi la..

jeBateja said...

nak menu lain boleh singgah ke my utube...

http://www.youtube.com/jebateja

selamat cuba try test

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin