Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, August 24, 2010

Menu Puasa ke 13...

Puasa ke 13...wife buat cucur udang jerk...cucur udang ni wife buat follow resepi dalam internet...dari kuah sampai le cucur nya...wife folllow dari internet....senang tul ada internet ni erk....ahakz....

Lauk kerang ni wife tak le follow....ahakz....yang ni mmg dah biasa buat....

Sampai kan lauk ni pun wife follow dari internet...ikan kembung 3 rasa...dia follow resepi asben dia sendirik di utube yang tajuk asal resepi siakap 3 rasa...

7 comments:

nurulramizah said...

awat kerang bijan byk air...
hang rebus taruk air ka?
den rebus xtaruk air pun...
terkezut jugak

jeBateja said...

hah...rebus kan mmg kena masuk air....kalau kukus baru le tak letak air sekali....uikk..mcm ne plak hang buat ni....kena try ni...

Elsa said...

oh my....

seems so delicious

princessdija said...

great!

jeBateja said...

ELSA - yup...bila masa kelaparan ini...ahakz

DIJA - Kamu lebih hebat Dija...

nurulramizah said...

bijan: lau my mum miza ajar, pas cuci je kerang tu 3 kali + selawat. terus masuk kerang dlm periuk then cmpak serai...XPAYAH letak air lagi, coz nanti air kerang tu akan keluar sendiri...

if ekau masak smbal kerang kan, kan kopek kulit kerang tu kan ade keluar airnya, simpan airnya tuk, tuk letak dlm smbal..bru smpai lagi sedap..huhu

cmtu la mak den ajar...tu yg pelik tgk kerang hang byk air

ape2 pun
sharing is caring
lain negeri lain caranya

hahahhaha

jeBateja said...

Macam tu plak erk....ahakz...sebenarnya den minat akan kuah kerang ni...kalau harapkan air kerang tu...tak cukup kot...ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin